mensi-ipad-mozna-opravdu-bude-navzdory-prani-steva-jobse
Apple Novinka Menší iPad možná opravdu bude, navzdory přání Steva Jobse

Menší iPad možná opravdu bude, navzdory přání Steva Jobse

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 12. 2011 14:15 14

Steve Jobs říkával, že sedmipalcové tablety jsou na nic. Doba se ale mění a i takový gigant jako Apple se musí přizpůsobovat poptávce uživatelů. V Cupertinu proto údajně připravují menší iPad, který začnou prodávat koncem roku 2012.

Reklama

Apple pravděpodobně nakonec přeci jen uvede menší verzi svého multimediálního tabletu, informují o tom tchajwanské noviny Digitimes. Po internetu kolují spekulace o malém iPadu už několik měsíců, ale až v poslední době vyplouvá na povrch několik informací, které možná opravdu potvrzují, že se tohoto zařízení dočkáme.

iPad Mini by měl mít displej s úhlopříčkou 7,85 palců a rozlišením současného iPadu, to jest 1024 × 768 pixelů. Žádné další specifikace nejsou známy. Osobně si domnívám, že pokud k uvedení skutečně dojde, bude v jeho nitru tepat SoC („systém na čipu“) A5, které má dostatečný výkon. Novou generaci s označením A6 si Apple pravděpodobně schová pro iPad 3.

Ten má být podle Digitimes uveden standardně na konci prvního čtvrtletí roku 2012.

Nepřehlédněte:

iPad 3 bude mít vyšší rozlišení. Vyrábět se začne v lednu

Jedni říkají, že menší tablet je zamýšlenou odpovědí na stále sílící konkurenci, které dnes udává tempo malý sedmipalcový tablet Kindle Fire od Amazonu. Jiní naopak tvrdí, že Apple prostě logicky rozšiřuje své obzory, což je nutné, pakliže si chce udržet dominantní postavení na trhu i po roce 2015.

Proti malým tabletům se vždy stavěl nedávno zesnulý generální ředitel Apple, Steve Jobs, který opakovaně uváděl, že jsou příliš velké na to, aby soupeřily se smartphony a příliš malé na to, aby soupeřily s iPadem.

Menší iPad možná opravdu bude, navzdory přání Steva Jobse
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama