aktualizace-pro-xbox-360-konzole-dostala-rozhrani-metro-a-funkce-media-centra
Novinka Aktualizace pro Xbox 360: Konzole dostala rozhraní Metro a funkce media centra

Aktualizace pro Xbox 360: Konzole dostala rozhraní Metro a funkce media centra

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

5. 12. 2011 09:00 13

Novinka přinese do konzole dlaždicové rozhraní Metro známé z Windows 8 a další funkce, jako je možnost ovládání zařízení prostřednictvím chytrého telefonu s Windows Phone.

Reklama

Herní konzole Xbox 360 se dočkala po dlouhé době další aktualizace, která dorazí v průběhu tohoto týdne. Tentokrát se vývojáři zaměřili na samotné uživatelské prostředí, jež se díky nasazení Metro UI dočkalo vcelku výrazných změn. Navíc přibyla podpora dalších služeb pro online streamování videa, čímž se konzole přiblížila funkčnosti lepších multimediálních center.

Dění kolem herní konzole Microsoftu nabírá na obrátkách a po nedávných zvěstech o dvou možných verzích tohoto zařízení vydal Microsoft velkou aktualizaci přidávající další funkce především pro přístup k obsahu. Update se tedy netýká hraní, ale přibližuje funkčnost konzole k pokročilému multimediálnímu centru. Rozhraní Metro uživateli přehledně zobrazuje ovládací prvky a obsah, přičemž vylepšení se dočkalo i vyhledávání a hlasové ovládání, které např. při vyslovení slova "X-Men" nahledá ihned na webu, ale zobrazí seřazenou nabídku dostupných streamovacích služeb. Těch je nyní ohromné množství a nechybí např. HBO Go, Comcast, Verizon FiOS

Aktualizace pro Xbox 360: Konzole dostala rozhraní Metro a funkce media centra
i Zdroj: PCTuning.cz

Xbox se tak v obýváku stává ještě větším konkurentem pro produkty Google TV a Apple TV a ve spolupráci s bezdotykovým ovládáním Kinect se jedná o lákavou alternativu. Co na upravené prostředí říkáte vy?

Zdroj: TechCrunch

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama