western-digital-obnovil-vyrobu-hdd-v-jedne-ze-svych-fabrik-v-thajsku
Novinka Western Digital obnovil výrobu HDD v jedné ze svých fabrik v Thajsku

Western Digital obnovil výrobu HDD v jedné ze svých fabrik v Thajsku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 12. 2011 14:40 6

Výrobce pevných disků o tom informoval ve čtvrtek v tiskové zprávě. Vysoušení druhé továrny ve městě Navanakorn bude dokončeno příští týden.

Reklama

Společnost Western Digital, která se ocitla v nesnázích poté, co Thajsko postihly nejhorší záplavy za posledních padesát let, oznámila, že obnovila výrobu pevných disků v jedné ze svých továren.

Jde konkrétně o závod ve městě Bang Pa In, které leží šedesát kilometrů severně od metropole Bangkoku. Vysoušení celého objektu bylo dokončeno 17. listopadu a dodávka elektrického proudu obnovena 26. listopadu.

Nepřehlédněte:

Western Digital má fabriky pod vodou. Pevné disky zdražují o tisíce korun

Výroba byla znovu spuštěna 30. listopadu s výjimkou slideru, jedné z důležitých komponent. Stroje na jejich výrobu se momentálně vysouší a dekontaminují, přičemž se počítá s tím, že jejich výroba bude obnovena nejpozději v březnu 2012.

Ve druhé továrně ležící ve městě Navanakorn se stále nachází více jak půl metru vody. Technici by ji kompletně měli odčerpat zhruba do týdne.

Western Digital se kromě následků záplav bude také muset v vypořádat s nedávným rozhodnutím soudu, podle kterého má zaplatit pokutu 525 milionů dolarů.

V celém sporu jde o vyzrazení citlivých informací, čehož se měl dopustit bývalý zaměstnanec Seagate, kterého WD zaměstnalo. O případu jsme vás ifnormovali ve zprávě: Western Digital v problémech. Hrozí mu pokuta 525 milionů dolarů.

Western Digital obnovil výrobu HDD v jedné ze svých fabrik v Thajsku
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Seagate

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama