notebooky-s-windows-8-a-arm-procesory-priijdou-az-v-cervnu-2013
Novinka Notebooky s Windows 8 a ARM procesory příijdou až v červnu 2013

Notebooky s Windows 8 a ARM procesory příijdou až v červnu 2013

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 12. 2011 13:15 10

První přenosné počítače se v prodeji objeví až napřesrok. Měly by být nabízeny za nižší cenu než současné notebooky a navíc budou i tišší, neboť si vystačí pouze s pasivními chladiči.

Reklama

První přenosné počítače postavené na ARM procesorech a novém operačním systému Windows 8 se začnou prodávat až v červnu roku 2013. Na základě informací od zdrojů, které mají blízko k výrobcům notebooků, o tom informuje tchajwanský list Digitimes.

Jak Microsoft potvrdil počátkem aktuálního roku, s Windows 8 dorazí i podpora procesorů architektury ARM. Hlavní výhoda tohoto řešení spočívá především v nízké spotřebě a tedy i relativně dlouhé výdrži na baterii. Nezanedbatelnou položkou samozřejmě není ani cena.

V těchto dnech na trh směřují první zařízení s čtyřjádrovým čipsetem Tegra 3, který se svým výkonem už přibližuje starším stolním počítačům. V průběhu příštího roku pak budou uvedeny SoC postavené na výkonnějším jádru Cortex-A15. Výraznému rozšíření platformy ARM v přenosných počítačích pomůže i kompatibilita s oblíbeným kancelářským balíkem MS Office, bez kterého se ve firemní sféře dnes a ani v budoucnu prostě neobejdete.

Dle predikce agentury Morgan Stanley budou tvořit ARM počítače v roce 2013 až deset procent všech prodaných počítačů.

Notebooky s Windows 8 a ARM procesory příijdou až v červnu 2013
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama