acer-a-asus-chtej-pristi-generaci-ultrabooku-vybavit-full-hd-displeji
Novinka Acer a Asus chtěj příští generaci ultrabooků vybavit Full HD displeji

Acer a Asus chtěj příští generaci ultrabooků vybavit Full HD displeji

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

30. 11. 2011 06:00 7

Ultrabooky nejsou určené na hraní her, takže vyšší rozlišení znamená čistší obraz. Proto se Asus a Acer snaží o prosazení Full HD panelů v ultraboocích.

Reklama

Najít v dnešní době slušný notebook s vyšším rozlišením je problém. Na výběr jsou buď tzv. HD ready, tedy 1366 × 768 pixelů, což je pro některé na 15palcový displej málo. Následně je až Full HD, tedy 1920 × 1080 pixelů, což je fajn, ale moc jich není. A když ano, jsou to drahé herní notebooky, kde nestíhá grafika takové rozlišení ve hrách vykreslovat.

Acer a Asus chtěj příští generaci ultrabooků vybavit Full HD displeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Ultrabooky jsou ideální stroje pro lidi pracující v bussines segmentu a preferují design. Tito lidé byli odkázáni především na produkty od Apple. Nyní ale mají na výběr z mnoha ultrabooků od různých výrobců. Podle zdrojů Asus pracuje s výrobci panelů AU Optronics a Chimei Innolux na panelech s Full HD rozlišením pro další generaci ultrabooků. Základem pro 13palcové displeje je zmíněných 1366 × 768 pixelů. Asus UX31 je výjimka, která používá rozlišení 1600 × 900 pixelů. V příštím roce bychom ale mohli na 11” a 13” úhlopříčce vídat rozlišení 1080p, hlavně na ultraboocích od Asusu a Aceru. Tyto nové stroje bychom mohli vidět už začátkem příštího roku.

Nepřehlédněte:

Herní show ASUS FINALS opět hostí Brno

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama