na-konci-rijna-2011-se-v-parizi-uskutecnilo-mistrovstvi-sveta-v-pocitacovych-hrach-jeden-z-nejprestiznejsich-svetovych-turnaju
Novinka Na konci října 2011 se v Paříži uskutečnilo Mistrovství světa v počítačových hrách, jeden z nejprestižnějších světových turnajů

Na konci října 2011 se v Paříži uskutečnilo Mistrovství světa v počítačových hrách, jeden z nejprestižnějších světových turnajů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 11. 2011 09:30 4

Soutěžilo se v několika oblíbených hrách od strategie StarCraft II, přes tradiční Counter-Strike 1.6 až po fotbalový simulátor FIFA 11. Pro vítěze turnajů byly připraveny finanční odměny v celkové výši 3,5 milionu korun a na akci měla své zastoupení i Česká republika.

Reklama

Turnaj Electronic Sports World Cup (zkráceně ESWC) je považován za Mistrovství světa v počítačových hrách a letošní říjen se v Paříži uskutečnil již 8. ročník. Za svou historii si turnaj mezi hráči po celém světě získal vynikající jméno a nyní patří mezi tradiční a zároveň vrcholové akce, kterých se mohou zúčastnit ti nejlepší hráči.

Nepřehlédněte:

Češi bojují o účast na mistrovství světa v počítačových hrách

Letošní ročník se uskutečnil na pařížském výstavišti Porte de Versailles v rámci výstavy Paris Games Week, což je obdoba německého Gamescomu. Turnaje se zúčastnili hráči z 48 zemí z celého světa a Česká republika mezi nimi nechyběla.

Od poloviny srpna byly oznámeny BenQ StarCraft 2 ESWC kvalifikace v oblíbené strategii a také Big Shock! FIFA 11 ESWC kvalifikace, která se jako jediná hra na ESWC hrála na konzoli PS3. Majitel licence ESWC pro Českou republiku a organizátor lokální kvalifikace, herní portál Grunex.com, nejdříve uspořádal pět online turnajů, z nichž se 8 nejlepších hráčů z každé hry probojovalo na offline finále.

Na konci října 2011 se v Paříži uskutečnilo Mistrovství světa v počítačových hrách, jeden z nejprestižnějších světových turnajů
i Zdroj: PCTuning.cz

To se uskutečnilo 28. září v pražské počítačové herně BattleZone. Vítězové kvalifikací v obou hrách získali skutečně prestižní výhru v podobě vstupenky do hlavního turnaje na pařížském grandfinále, zpáteční letenky, ubytování se stravou a také dres České ESWC reprezentace.

A navíc, aby se oba čeští reprezentanti mohli stoprocentně připravit, si od společnosti Sennheiser odnesli kvalitní herní headsety. Vítězem BenQ StarCraft 2 ESWC kvalifikace se stal Tomáš Bruštík, který na internetu vystupuje pod přezdívkou Harpner. Patřil již od prvních online turnajů k favoritům a potvrdil to i na offline finále, kde neprohrál jediný zápas.

Na konci října 2011 se v Paříži uskutečnilo Mistrovství světa v počítačových hrách, jeden z nejprestižnějších světových turnajů
i Zdroj: PCTuning.cz

V Big Shock! FIFA 11 ESWC kvalifikaci jsme se dočkali překvapivého vítěze, kterým se stal Marek Vaculín, hrající pod přezdívkou mExa. I když patřil mezi černé koně turnaje, na offline finále podal vynikající výkon a porazil všechny soupeře.

Česká reprezentace se do Paříže mohla podívat díky partnerům, kteří projekt podpořili. Generálními partnery se staly společnosti BenQ, výrobce projektorů a monitorů pro hráče, a energetické nápoje Big Shock!, které český tým pořádně nakoply. Hlavními partnery byli Sennheiser, největší výrobce sluchátek a také herních headsetů, a firma EA Sports, která na konci září vydala vynikající fotbalový simulátor FIFA 12.

Na konci října 2011 se v Paříži uskutečnilo Mistrovství světa v počítačových hrách, jeden z nejprestižnějších světových turnajů
i Zdroj: PCTuning.cz

Letošní osmý ročník turnaje ESWC byl jedním z nejlépe organizovaných akcí, které kdy byly na světě uskutečněny a divácká kulisa u hlavního pódia byla neuvěřitelná! Dokážete si představit 3 tisíce fandících lidí během hraní PC her? Takovou atmosféru lze slovy jen těžko popsat. Čeští hráči se ve svých hrách dočkali pověstné „skupiny smrti“, kde proti sobě vždy narazili minimálně na dva světové favority.

Oba čeští reprezentanti skončili svou účast na turnaji v šestičlenných základních skupinách, ale vždy po velmi dobrých výsledcích. Marek Vaculín ve hře FIFA11 skončil na třetím místě, přičemž o jeho nepostupu do Play-off rozhodl jediný prohraný zápas. Tomáš Bruštík skončil ve své šestičlenné skupině na 4. místě.

Letošní česká ESWC kvalifikace byla úspěšná a všichni zúčastnění hráči si pochvalovali především organizaci, kterou zajišťoval herní portál Grunex.com. Pevně doufáme, že se čeští hráči dočkají kvalifikace na ESWC i v roce 2012, aby mohli světu ukázat, jak se paří v Česku!

Zdroj: Grunex

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama