mobilni-flash-nekonci-pro-android-4-0-ice-cream-sandwich-dorazi-koncem-roku
Novinka Mobilní Flash nekončí: Pro Android 4.0 Ice Cream Sandwich dorazí koncem roku

Mobilní Flash nekončí: Pro Android 4.0 Ice Cream Sandwich dorazí koncem roku

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

22. 11. 2011 09:00 1

Nedávno jsme vás infromovali o plánech Adobe ukončit vývoj mobilního Flash Playeru, což znepokojilo nejen vývojáře, ale i běžné uživatele. V rozporu s touto zprávou je aktuání zpráva oznamující příchod Flashe na Android 4.0.

Reklama

Nejnovější verze Androidu - Ice Cream Sandwich slibuje mnoho. Nejenže by měla sjednotit rozdrobenou platformu, ale zároveň propojí světy tabletů a chytrých telefonů. To výrazně usnadní práci vývojářům, kteří budou moci snadno optimalizovat vývoj aplikací pro tuto verzi OS a ty poté poběží na všech zařízeních nehledě na velikost displeje a jeho typu.

Mobilní Flash nekončí: Pro Android 4.0 Ice Cream Sandwich dorazí koncem roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Nedlouho po oznámení vypuštění vývojářského SDK a zdrojových kódů Adobe potvrzuje, že do konce roku se mobilního flashe dočkáme i na Androidu Ice Cream Sandwich a jedním z prvních zařízení, na kterém si jej spustíme bude tolik opěvovaný Galaxy Nexus.

Je dobře, že platforma flash z mobilních zařízení nezmizí, neboť HTML5 se stále nedočkalo velkého rozšíření a doplnění standardu o další důležité funkce. Ať už je využití Flash Playeru na smartphonech sporné, minimálně na tabletech má smysl a potenciál obrovský.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama