sapphire-radeon-hd-6670-lp-nizkoprofilovy-turks-na-scene
Novinka Sapphire Radeon HD 6670 LP: nízkoprofilový Turks na scéně

Sapphire Radeon HD 6670 LP: nízkoprofilový Turks na scéně

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 11. 2011 10:15 1

Známý výrobce uvedl grafickou kartu určenou do HTPC. Jako základ nyní posloužil známý Radeon HD 6670. K hlavním přednostem nového modelu patří především malé rozměry.

Reklama

Majitelé obývákových počítačů vědí, že záleží nejvíce na hlučnosti, respektive tedy tichosti, až na dalších místech jde o design, či velikost. A tak nejspíše vezmou zavděk novou grafickou kartou od výrobce Sapphire, který uvedl nízkoprofilový Radeon HD 6670.

Novinka je osazena nevelkým chladiče s malým ventilátorem. Zda je hlučný či nikoli, ale napoví až recenze. Doménou karty jsou její malé rozměry, zabere pouze jeden jediný slot PCIe.

O výkon se postará 40nm GPU s kódovým označením Turks. To obsahuje 480 unifikovaných jednotek, 24 texturovacích jednotek (TMU) a 8 rasterizačních jednotek (ROPs).

Komunikaci s 1GB pamětí zajišťuje 128bitová sběrnice. Jádro kmitá na nominálním taktu 800 MHz. Paměť GDDR5 v kapacitě 1 GB na 4000 MHz efektivně. Výrobce chválíme za to, že použil rychlejší čipy. Nedávno odhalený Radeon HD 6670 Silence 4 od HIS totiž nesl pomalou DDR3 paměti.

Co se týče konektorů, tak zde najdete výstupy DVI, Dsub a HDMI. O ceně a dostupnosti je předčasné hovořit. Nicméně předpokládá se, že karta bude k dostání za cenu přibližně 60 euro, tedy dle přepočtu za přibližně 1500 korun.

Sapphire Radeon HD 6670 LP: nízkoprofilový Turks na scéně
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama