google-spustil-music-store-konkurenci-itunes-propojenou-s-android-marketem
Novinka Google spustil Music Store: Konkurenci iTunes propojenou s Android Marketem

Google spustil Music Store: Konkurenci iTunes propojenou s Android Marketem

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

18. 11. 2011 09:00 1

Internetový obchod s muzikou bude po vzoru iTunes nabízet nejen uživatelům Androidu placenou hudbu ke stažení. V nabídce už je 13 milionů skladeb.

Reklama

Internetový gigant vypustil na světlo světa další svojí doposud chybějící službu - Music Store. Ta se jen několik dní po vypuštění zdrojových kódů Androidu 4.0 zařadí do portfolia služeb Googlu a platfromě Android konečně přibude obdoba internetového hudebního obchodu iTunes. 

Novinka slibuje provázanost s dalšími ze služeb giganta a kromě Android Marketu se můžeme těšit na integraci s oblíbeným videoportálem YouTube a sociální sítí Google +. Pro případné zákazníky je zde připravena spousta zajímavých služeb, jako je synchronizace až 20 000 skladeb do cloudového úložiště zdarma, odkud si je budete moci přehrát kdekoli. Pro využívání obchodu stačí mít telefon s Androidem 2.2 a vyšším, nebo běžný webový browser. Kromě streamování obsahu lze vše samozřejmě i stáhnout ve formátu MP3. Aby zákazník věděl co kupuje, nechybí po vzoru iTunes 90s ukázka.

Zajímavé je i integrování sociální sítě Google+, kde lze s kruhy přátel sdílet nejen 90s ukázky, ale také celé skladby a alba. Samozřejmě zdarma, ale s omezením jednoho přehrání (poté se již skladba zobrazí jako ukázka). Po vzoru Marketu lze hudbu hodnotit a komentovat.

Služba je bohužel i nadále dostupná jen pro zákazníky v USA, přičemž o vstupu na ostatní trhy nejsou žádné konkrétní informace. Zbývá tak jen doufat, že to bude brzy a my budeme moci vše pořádně vyzkoušet. Nám se Google Music na první pohled líbí a budoucnost nepochybně má, jaký názor máte na novou službu vy?

Zdroj: music.google.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama