hp-folio-13-ultrabook-na-miru-pro-firmy
Apple Novinka HP Folio 13: ultrabook na míru pro firmy

HP Folio 13: ultrabook na míru pro firmy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 11. 2011 11:10 5

Ultrabooky přinášejí to, po čem majitelé notebooků dlouhou dobu volali. Jsou lehké, elegantní a obsahují moderní komponenty, které poskytují dostatek výkonu.

Reklama

Potvrzuje se, že listopad bude měsícem tenkých výkonných počítačů s kovovým tělem a operačním systémem Windows 7. Ultrabooky jsou odpovědí ostatních výrobců na populární model Macbook Air od Applu, který kombinuje nízkou hmotnost s výkonem procesorů Core od Intelu a rychlým solid-state diskem (SSD).

Po společnostech Asus, Toshiba a Lenovo, dnes svůj model spadající do tohoto segmentu představil i výrobce Hewlett-Packard. Počítač se jmenuje Folio 13, má 13,3“ displej s rozlišením 1366 × 768 pixelů a tloušťku nanejvýše 18 mm. Hmotnost začíná na 1,5 kg. HP avizuje výdrž baterie až devět hodin.

V nejlevnější konfiguraci byste měli v počítači nalézt SSD o velikosti 128 GB, 4 GB DDR3 operační paměti a dvoujádrový procesor Core i5-2467M s nominálním taktem 1,6 GHz. S Turbem je schopný dosáhnout frekvence až 2,3 GHz.

Co se týče konektivní výbavy, těšit se můžete na konektory USB 2.0, USB 3.0 a HDMI a čtečku paměťových karet. V lednu se do obchodů dostane i varianta s bezpečnostním TMP čipem.

Ve Spojených státech amerických se Folio 13 začne prodávat 7. prosince za doporučenou cenu 900 dolarů. Ta se v závislosti na konfiguraci bude pochopitelně měnit. Dostupnost pro ostatní regiony včetně Evropy firma Hewlett-Packard zatím nezveřejnila.

HP Folio 13: ultrabook na míru pro firmy
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: HP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama