aktualizace-ve-windows-8-pry-budou-mene-obtezovat-uzivatele
Novinka Aktualizace ve Windows 8 prý budou méně obtěžovat uživatele

Aktualizace ve Windows 8 prý budou méně obtěžovat uživatele

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

16. 11. 2011 08:00 12

Otravné instalování aktualizací po zapnutí a vyskakování žádostí o restart počítače známe asi každý. Podle Microsoftu bude s novým systémem konec.

Reklama

Nepochybně se to stalo každému z nás. Přijdete k počítači, zapnete ho a on vám během zapínání začne instalovat aktualizace, nebo nedej bože ihned po úspěšném startu systému oznámí, že za několik minut dojde k automatickému restartu. Strašák v podobě žlutého okénka s 15 minutovým odpočtem pro restart je dnes také jakousi legendou a přstože jde interval restartu prodloužit, jsme rádi, že se v Microsoftu rozhodli celý proces poněkud zpříjemnit.

Aktualizace ve Windows 8 prý budou méně obtěžovat uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny aktualizace se nový OS bude snažit instalovat průběžně, přičemž bychom měl stačit jeden restart měsíčně a to pravděpodobně druhé úterý v měsíci, kdy softwarový gigant vypouští svůj měsíční balík aktualizací, tzv. "Patch Tuesday". Sbohem dáme i stávajícímu žlutému oknu, které nahradí informace o třídenní době do restartu na přihlašovací obrazovce.

Aktualizace ve Windows 8 prý budou méně obtěžovat uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

Změna to není veliká, ale nepochybně potěší. Pro uživatele by to mělo znamenat méně časté přerušení práce, konec otravným zvukovým hláškám a v ideálním případě jeden restart do měsíce. Microsoft dodává, že na důležité bezpečnostní aktualizace se nebude čekat do konce měsíčního cyklu a hrozby tak budou eliminovány ihned.

Zdroj: MSDN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama