hacker-zlepsil-znamky-studentum-o-pripad-se-zajima-fbi
Novinka Hacker zlepšil známky studentům. O případ se zajímá FBI

Hacker zlepšil známky studentům. O případ se zajímá FBI

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 11. 2011 13:45 8

Ze studentů s nelichotivým prospěchem se rázem stali jedničkáři. K útoku na systémy univerzity došlo mezi červnem a červencem letošního roku.

Reklama

Neznámí útočníci napadli počítačové systémy univerzity v americkém městě Santa Clara a zlepšili prospěch desítkám studentů. Informuje o tom list Mercury News.

Případ vyšetřuje na podnět vedení univerzity Federální úřad pro vyšetřování (z anglického Federal Bureau of Investigation). FBI informaci, že se na vyšetřování skutečně podílí, potvrdilo včera v písemném prohlášení.

„Bereme to hodně vážně,“ řekl děkan univerzity Dennis Jacobs a dodal: „V současné chvíli zkoumáme a posilujeme naše bezpečnostní opatření, jak jen to je možné, aby se podobná situace nemohla do budoucna už nikdy opakovat.“

Vyšetřování zatím prokázalo, že k průniku do systémů došlo v období mezi červnem a červencem 2011. Z útoku je podezřelý mladík Mark Loiseau, kterého agenti včera poprvé vyslýchali.

„Hráli na mě klasickou hru na dobrého a zlého policajta,“ řekl redaktorovi Mercury News. Zároveň však popřel, že by měl s útokem cokoli společného. Důkazy ale zatím svědčí spíše proti němu.

Nepřehlédněte:

Hacker zlepšil známky studentům. O případ se zajímá FBI
i Zdroj: PCTuning.cz

Mark Loiseau

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama