smart-series-od-thermaltake-kvalitni-modularni-zdroje-pro-masy
Novinka Smart Series od Thermaltake: Kvalitní modulární zdroje pro masy

Smart Series od Thermaltake: Kvalitní modulární zdroje pro masy

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

12. 11. 2011 09:00 3

Tahákem novinek nebude obrovský výkon, ale předevšín modulární kabeláž, jíž některé z modelů nabízí. Slušná je i cena, za kterou toho nová PSU nabídnou opravdu mnoho.

Reklama

Thermaltake, oblíbený výrobce počítačových skříní, chladičů a kvalitních napájecích zdrojů, do své nabídky zařadil další sérii PSU, která má příhodný název Smart Series. Jak už název napovídá, bude se jednat o řešení vhodné téměř pro každého, ať už stavíte výkonnější PC, nebo hledáte modulární zdroj pro běžný domácí počítač.

Smart Series od Thermaltake: Kvalitní modulární zdroje pro masy
i Zdroj: PCTuning.cz

Sedmero nových zdrojů od Tchajwanského výrobce se dá rozdělit na další podskupiny. A to na trojici s modulární kabeláží (450W, 550W a 650W model) a čtveřici nemodulárních zdrojů (konkrétně pak 430W, 530W, 630W a 730W model). Jak jsme již na začátku zmínili, zdroje jsou vhodné pro každého a na své si přijdete i pokud plánujete stavbu výkonnějšího PC (samozřejmě pro nejnadupanější sestavy stačit nebude).

Smart Series od Thermaltake: Kvalitní modulární zdroje pro masy
i Zdroj: PCTuning.cz

Modulární modely se pochlubí splněním specifikace 80Plus Bronze (účinnost nad 88 %), zatímco nemodulární splňují specifikaci 80Plus (účinnost nad 86 %). Všechny modely poté vyhovují standardům ATX12V v2.3, mají aktivní ochranu PFC (ochrana proti rušení okolních elektrických spotřebičů a zpětnému harmonickému vyzařování do sítě), jednu 12V větev a 140mm ventilátor pro chlazení. Střední dobu mezi poruchami výrobce udává na 100 000 hodin a samozřejmostí jsou všechny možné ochrany -  přepětí, podpětí, přehřátí, proudovému přetížení, výkonovému přetížení a zkratu.

Smart Series zdroje dorazí na trh s tříletou zárukou a pomalu se dostávají do skladů prodejců. Prozatím jsou dostupné jen modulární PSU za následující ceny: 450W za 50€ (1 250 Kč), 550W za 52€ (cca 1300 Kč) a 650W model za 62€ (cca 1 550 Kč).

 Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama