steam-byl-hacknuty-detaily-o-kreditnich-kartach-v-ohrozeni
Novinka Steam byl hacknutý, detaily o kreditních kartách v ohrožení

Steam byl hacknutý, detaily o kreditních kartách v ohrožení

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 11. 2011 14:30 17

Neznámí zločinci se minulou neděli nabourali do databáze herního studia Valve, která obsahovala citlivá data pro Steam a herní fóra.

Reklama

Herní platforma Steam byla v neděli večer, 6. listopadu, napadena kyberzločinci. Informoval o tom generální ředitel společnosti Valve, Gabe Newell. „Je mi to opravdu moc líto. Všem uživatelům se omlouváme za vzniklé potíže,“ uvedl v prohlášení.

Nepřehlédněte: Server WikiLeaks se stal terčem útoku hackerů

„V neděli šestého listopadu byla napadena diskuzní fóra Steamu. Při vyšetřování jsme zjistili, že útok se týká i databáze Steamu, která obsahuje uživatelská jména, hesla, informace o nákupu her, emailové a fakturační adresy či informace o kreditních kartách.

Sony má problém, hackeři ukradli údaje milionů uživatelů sítě PlayStation

Ještě předtím než vykřiknete zděšením „pane bože“ a půjdete si nalít něco silnějšího, tak čtěte dále. Gabe Newell tvrdí, že není vůbec jisté, resp., že zatím nemají žádné důkazy o tom, že by se útočníci dostali k těmto citlivým informacím a ba co více, že došlo k prolomení šifrování.

Vyšetřování je momentálně v plném proudu. Uživatelům je důrazně doporučováno, aby si změnili heslo, a to zejména v případě, když používají stejné na fóru, tak i v internetovém obchodě.

Steam byl hacknutý, detaily o kreditních kartách v ohrožení
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Escapist

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama