world-of-warcraft-stale-ztraci-uzivatele
Novinka World of Warcraft stále ztrácí uživatele

World of Warcraft stále ztrácí uživatele

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 11. 2011 16:00 27

Hra držící rekord v Guinnessově knize rekordů za nejpopulárnější MMORPG titul i nadále ztrácí platící uživatele. Propad popularity asi zastaví až čtvrtý datadisk.

Reklama

Počítačová hra World of Warcraft – nejpopulárnější on-line MMOPRG a fenomén, který u některých způsobuje silnou závislost, prý v posledních měsících znovu ztratila nezanedbatelné procento uživatelů. Informoval o tom server Reuters.

V dobách největší slávy měla hra přes 12 milionů platících hráčů. Koncem 2. čtvrtletí vykázala ještě 11,1 milionů předplatitelů. Za poslední tři měsíce ale jejich řady znovu prořídly a Blizzard oznámil, že hru má nyní předplaceno 10,3 milionů uživatelů.

Mike Morhaime, prezident Blizzardu, se již dříve nechal slyšet, že studio tento pokles očekávalo. Přeci jen, hráči se ke hře vracejí s každým novým obsahem, a jakmile jej projdou, okamžitě ruší předplatné.

Blizzard proto momentálně pracuje na čtvrtém rozšiřujícím datadisku Mists of Pandaria, který přinese novou rasu Pandaren a kontinent Pandaria. Vývojáři věří, že bude přinejmenším stejně úspěšný, jako přídavný obsah Cataclysm.

Zatím poslední uvedený datadisk totiž drží rekord nejrychleji prodávané (WoW) hry za jeden den, když se jej prodalo neuvěřitelných 3,3 milionu kopií. Během jednoho měsíce si ho pak zakoupilo přes 4,7 milionů lidí.

World of Warcraft stále ztrácí uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama