htc-edge-prvni-supersmartphone-s-tegrou-3
Novinka HTC Edge: první supersmartphone s Tegrou 3

HTC Edge: první supersmartphone s Tegrou 3

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 11. 2011 12:15 16

HTC patrně připravuje první mobilní telefon se čtyřjádrovým procesorem. Na jeho uvedení si ale ještě chvíli počkáme. V obchodech se objeví nejdříve ve druhém čtvrtletí 2012.

Reklama

Na zahraničním serveru Pocketnow se objevil seznam připravovaných smartphonů tchajwanského výrobce HTC. Jde konkrétně o těchto čtyřiadvacet modelů – Act, Alpha, Bliss, Blue, Cybertron, Edge, Elite, Eternity, Fighter, Fit, Flick, Glider, Grande, Holiday, Jet, Key, Layer, Omega, Pico, Pop, Prime, Quattro, Radiant, RTP, Ruby, Runnymede, Splendor, Square, Tag, Tahiti, Tube, Veloce, Vigor, Villa, Vitesse.

Nás dnes ale zajímá pouze zařízení Edge, které je zajímavé tím, že by mělo být vybaveno SoC Tegra 3. Výhodou nového čipu je nejen vysoký výkon, ale nVidia se chlubí také tím, že se jí podařilo výrazně snížit závislost na elektrické energii. Zařízení s Tegrou 3 by tak mělo vydržet na jedno nabití déle, než přístroje se starším čipem.

Displej by měl mít úhlopříčku 4,7“ a nabídnout rozlišení 1280 × 720 px. Operační paměť RAM bude mít s největší pravděpodobností velikost 1 GB a vnitřní paměť 32 GB. Co se týče dalších specifikací, tak bychom zde měli dále narazit na kameru s rozlišením 8 Mpx s s ohniskem 28 milimetrů a LED přisvícením.

Samozřejmostí je poté přední kamerka a čip NFC. Telefon zřejmě bude zřejmě podporovat i technologii Beats Audio a využívat baterii s kapacitou 1800 mAh.

Stále není jasné, jakou verzi Androidu bude Edge v základu využívat. Patrně již půjde o čtvrtou generaci s označením Ice Cream Sandwich, kterou doplní grafická nadstavba Sense 4.0. V prodeji se s největší supersmartphone objeví až ve druhém čtvrtletí příštího roku.

HTC Edge: první supersmartphone s Tegrou 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama