take-msi-planuje-malou-matx-desku-pro-sandy-bridge-e
Novinka Také MSI plánuje malou mATX desku pro Sandy Bridge-E

Také MSI plánuje malou mATX desku pro Sandy Bridge-E

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

7. 11. 2011 06:00

Deska bude jedna z těch nejlevnějších. O tom svědčí i její výbava, která ale není úplně nejhorší. Deska podporuje Multi-GPU zapojení, má SATA 3, USB 3 a také nové Military Class III součástky.

Reklama

Minulý týden představil ASRock své desky, mezi kterými byla i první micro-ATX s paticí LGA 2011 vůbec. Tohoto výrobce následuje také MSI a uvádí svou X79MA-GD45. Tato deska je však prvním a nejlevnějším produktem s označením GD, které MSI používá. Pojďme se ale na tohoto drobečka pro obří procesory podívat.

Také MSI plánuje malou mATX desku pro Sandy Bridge-E
i Zdroj: PCTuning.cz
Také MSI plánuje malou mATX desku pro Sandy Bridge-E
i Zdroj: PCTuning.cz

Deska nese stále stejné barevné schéma, jako tomu je už dlouhou dobu. Na černé desce tištěných spojů jsou černé a modré prvky. Deska má formát mATX. Je však otázkou, kdo bude kupovat levnou malou desku, když bude mít na nejvýkonnější a nejdražší procesor. Na desce najdeme mimo patice LGA 2011 a celkem čtyř paměťových slotů také dva PCI-Express 3.0 ×16 sloty a dále další dva sloty PCI-Express ×1. Deska podporuje jak zapojení dvou grafických karet AMD (CrossFireX), tak i nVidia (SLI).

Napájení tvoří 9+2 VRM fáze a u procesoru najdeme 8pinový konektor pro napájení. Na desce je použita další generace součástek Military Class, nyní už s pořadovým číslem 3. Na desce se nachází dva porty SATA 6 Gb/s a čtyři SATA 3 Gb/s. Dále se zde také nachází body pro měření napětí na různých místech desky. Na zadním panelu pak najdeme dva USB 3.0, 6× USB 2.0, gigabitový Ethernet, konektor PS/2 a 8kanálový zvuk. MSI na rozdíl od ASRocku použilo na čipsetu malý pasivní chladič, což je možná plus. Uvidíme, jak moc bude hřát. Cena desky by měla být do 5 000 Kč.

Nepřehlédněte:

Zdroj: TCM
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama