vtipky-pana-google-zkuste-vyhledat-frazi-do-a-barrel-roll
Novinka Vtípky pana Google. Zkuste vyhledat frázi „do a barrel roll“

Vtípky pana Google. Zkuste vyhledat frázi „do a barrel roll“

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 11. 2011 13:00 15

I programátoři jsou jenom lidé se smyslem pro humor. Dokládá to další z tzv. velikonočních vajíček (Easter eggs). Po vepsání fráze do vyhledávače Googlu započne efekt, který byste určitě nečekali.

Reklama

Jedna z největších internetových společností, Google, je svými vtípky pověstná. Ať už jde o pravidelnou změnu loga vyhledávače při příležitosti různých svátku či jiných událostí, pro kterou se vžilo označení Google Doodle, nebo skrytá velikonoční vajíčka (z anglického termínu Easter Eggs) v produktech jako Google Earth nebo Street View.

To vše je dobře známé. Ale už jste zkusili co se stane, když do vyhledávání napíšete frázi „do a barrel roll“? Pokud ne, jděte to vyzkoušet. Vás prohlížeč začne válet sudy, resp. udělá otočku o 360 stupňů. K dosažení kýženého efektu je zapotřebí internetový prohlížeč s podporou HTML 5 a CSS3, např. Google Chrome. Jak jinak, že? ,-). Stejný efekt následuje i po vepsání a následném potvrzení fráze: „Z or R twice“.

Dle serveru Mashable jde o skrytý odkaz na hru Star Fox 64 pro herní systém Super Nintendo 64. V ní lišák McCloud – hlavní hrdina celé hry, dostává pokyn k provedení otočky, díky které se vyhne nepřátelským laserům. Manévr se prováděl dvojím stisknutím klávesy Z nebo R. Majitelé této klasiky si jistě vzpomenou. Google nicméně uvádí, že důvod vtípku je mnohem prozaičtější. Cílem prý bylo poukázat sílu moderních prohlížečů a především CSS3.

Vtípky pana Google. Zkuste vyhledat frázi „do a barrel roll“
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Mashable

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama