startech-uvedl-dokovaci-a-replikovaci-stanici-pro-4-pevne-disky-s-usb-3-0
Novinka StarTech uvedl dokovací a replikovací stanici pro 4 pevné disky s USB 3.0

StarTech uvedl dokovací a replikovací stanici pro 4 pevné disky s USB 3.0

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

5. 11. 2011 06:00

Stanice umožňuje externí připojení disků, nebo samotná umí disky mazat nebo klonovat. Umístit sem lze až čtyři disky se SATA nebo IDE rozhraním. Cena jej však určuje spíše pro firmy.

Reklama

Společnost StarTech je velkým výrobcem všeho, co se týká pevných disků. Jejich poslední novinkou je Standalone 1:3 Hard Driver Duplicator Dock. Tohle zařízení má dvě funkce. První je duplikace z jednoho disku na až tři jiné, druhou je pak použití jako externí dokovací stanice až pro 4 disky. K dosažení vysokých rychlostí je použito rozhraní USB 3.0.

StarTech uvedl dokovací a replikovací stanici pro 4 pevné disky s USB 3.0
i Zdroj: PCTuning.cz

Duplicator Dock podporuje především SATA disky nebo SSD a to jak ve velikosti 3,5”, tak i 2,5palcové. Disky lze nezávisle zapínat, každá pozice zde má svůj vypínač. Pro použití starších disků s IDE rozhraním je přibalena redukce z IDE na SATA a lze jej také bez problémů použít. Mimo možnosti připojit stanici přes USB 3.0 se nabízí také starší a pomalejší eSATA.

Na přední straně se nachází malý displej a čtveřice tlačítek, kterými se ovládají některé základní funkce. Těmi jsou například bezpečné mazání, formátování nebo klonování disků. Stanice přenáší data při replikaci mezi disky rychlostí 72 MB/s, při kopírování z nebo do počítače pak buď rychlostí 5 Gb/s u USB 3.0 nebo 3 Gb/s u eSATA. Uvnitř najdeme také dva 60mm větráky, které se starají o potřebné chlazení. Produkt se prodává za cenu 16 000 Kč.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama