microsoft-opravi-v-utery-ctyri-chyby-ve-windows-proti-viru-duqu-zatim-neni-spolehliva-ochrana
Novinka Microsoft opraví v úterý čtyři chyby ve Windows. Proti viru Duqu zatím není spolehlivá ochrana

Microsoft opraví v úterý čtyři chyby ve Windows. Proti viru Duqu zatím není spolehlivá ochrana

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 11. 2011 12:45 7

Microsoft opraví příští úterý čtyři bezpečnostní trhliny ve Windows. S největší pravděpodobností ale zatím zůstane neopravená chyba, kterou využívá trojan Duqu.

Reklama

Společnost Microsoft vydá v úterý pravidelnou dávku aktualizací pro své produkty. Celkem se chystá distribuovat čtyři bezpečnostní záplaty, které eliminují několik bezpečnostních nedostatků.

Nejvýznamnější oprava se týká kritické chyby v operačních systémech Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7 a Windows Server 2008 R2. Znovu jde o nedostatek v zabezpečení, který umožňuje vzdálené spuštění kódu, s jehož pomocí může útočník napadený systém ovládnout.

Další dvě opravy jsou označeny jako „důležité“. Poslední záplata jako středně závažná. Zatím nedojde k opravě zero-day trhliny, kterou využívá trojský kůň Duqu, dle některých nástupce Stuxnetu. Ten ke svému šíření využívá bezpečnostního nedostatku v dokumentech Word a napadá neopravenou zranitelnost v kernelu Windows. Zatím proti němu není žádná spolehlivá ochrana.

Microsoft opraví v úterý čtyři chyby ve Windows. Proti viru Duqu zatím není spolehlivá ochrana
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama