motorola-oficialne-predstavila-multimedialni-tablety-xoom-2-a-xoom-2-me
Novinka Motorola oficiálně představila multimediální tablety Xoom 2 a Xoom 2 ME

Motorola oficiálně představila multimediální tablety Xoom 2 a Xoom 2 ME

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 11. 2011 11:30 4

Obě zařízení mají kapacitní dotykový displej s krycím sklem Gorilla Glass, slušný hardware a operační systém Android 3.2. To není špatné, ale upřímně řečeno, čekali jsme něco více.

Reklama

Americká Motorola představila své nové multimediální tablety Xoom 2 a Xoom 2 Media Edition, které se od sebe liší především úhlopříčkou displeje. Větší model se chlubí 10,1“ obrazovkou s rozlišením 1280 × 800 px. Menší je osazen pouze 8,2“ panelem, u nějž čekejte rozlišení 1280 × 720 px.

Obě zařízení běží na operačním systému Android 3.2 Honeycomb. V průběhu příštího roku je ale plánována aktualizace na čtvrtou verzi robotického systému Ice Cream Sandwich. O dostatečný výkon ve hrách se stará dvoujádrové SoC od společnosti Texas Instruments. Konkrétně jde o model OMAP 4430 s taktem 1,2 GHz.

Motorola oficiálně představila multimediální tablety Xoom 2 a Xoom 2 ME
i Zdroj: PCTuning.cz

Vzadu je umístěna kamera s rozlišením 5 Mpx a schopností záznamu videa v režimu 1080p (Full HD). Na přední straně nahoře najdete 1,3Mpx kamerku pro videohovory. Vnitřní paměť má velikost 16 GB, přičemž ji lze rozšířit pomocí karet typu microSD. Operační paměť RAM nabízí kulatý 1 GB.

K desetipalcovému tabletu je dodáváno kapacitní pero pro psaní poznámek. U osmipalcového zase najdete vestavěný subwoofer, který by měl být zárukou kvalitního zvuku. Z konektorů pak můžete využít micro HDMI. K velkým přednostem patří služba Motocast sloužící k streamování videí a muziky z počítače do tabletu.

Nové tablety se začnou prodávat během listopadu a prosince. Xoom 2 ME by měl stát 400 euro, což se nám zda poněkud příliš. U většího kousku se poté cena jistě vyšplhá někam k 14 000 Kč.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama