amd-snizuje-stavy-10-zamestnancu-dostane-vyhazov
Novinka AMD snižuje stavy: 10 % zaměstnanců dostane vyhazov

AMD snižuje stavy: 10 % zaměstnanců dostane vyhazov

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

4. 11. 2011 09:00 15

Druhý největší výrobce procesorů se i přes dobré finanční výsledky rozhodl propouštět. Důvodem je snaha zvýšit konkurenceschopnost společnosti.

Reklama

Výrobce procesorů nedlouho po oznámení svých hospodářských výsledků oznámil poměrně nečekaný krok. Ve snaze vytvořit konkurenceschopnější strukturu společnosti a vyvážit pracovní síly se v AMD dozhodli k přistoupit k restrukturalizaci. Ta zahrnuje vyhazov 10 %  zaměstnanců během tohoto a příštího kvartálu.

Podle AMD umožní snížení počtu zaměstnanců srazit provozní výdaje o 10 000 000 dolarů v tomto čtvrtletí  a 118 milionů dolarů v roce 2012. Náklady na samotnou restrukturalizaci jsou pak 101 milionů dolarů pro 4. čtvrtletí tohoto roku a 4 miliony dolarů pro první kvartál roku 2012.

AMD snižuje stavy: 10 % zaměstnanců dostane vyhazov
i Zdroj: PCTuning.cz

"Snižování nákladů a zaměření naší globální pracovní síly na hlavní příležitosti k růstu posílí konkurenceschopnost AMD a umožní nám zaměřit se na strategické aktivity vhodné pro urychlení budoucího růstu," řekl Rory Read, prezident a CEO společnosti AMD. "Tyto kroky, které podnikáme, jsou navrženy tak, aby se zlepšila naše schopnost reagovat na potřeby našich globálních zákazníků a zlepšila se naše pozice na trhu úsporných procesorů, rozvíjejících se trzích a cloudu."

Nedávné finanční výsledky AMD nebyly vůbec špatné, ale snaha zvyšovat výdělky je jasná. Je to jeden ze způsobů jak odolávat tlaku Intelu, který má mnohem větší prostředky na další vývoj a poslední dobou i mnohem úspěšnější produkty.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama