statistika-trzni-podil-internet-exploreru-klesl-pod-50-procent
Novinka Statistika: tržní podíl Internet Exploreru klesl pod 50 procent

Statistika: tržní podíl Internet Exploreru klesl pod 50 procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 11. 2011 17:30 11

Nakonec i podle statistik NetMarketShare klesl tržní podíl Internet Exploreru pod padesát procent. Měl by Microsoft bít na poplach?

Reklama

Poslední statistiky analytické skupiny NetMarketShare za měsíc říjen ukazují další propad popularity prohlížeče Internet Explorer. Za minulé zmapované období se jeho podíl propadl pod hranici padesáti procent.

Podle dalšího zdroje internetových statistik, firmy Statcounter, ale Internet Explorer ztratil nadpoloviční většinu již v lednu.

V listopadu 2009 přitom dítko Microsoftu ještě používalo 64,6 procenta uživatelů. A o pět let dříve dokonce devadesát pět procent uživatelů. Druhým nejpoužívanějším prohlížečem zůstává Firefox od společnosti Mozilla. Za minulý měsíc vykázal drobný nárůst a usurpoval 21,2 procenta z celého trhu.

Nejvážnějším konkurentem obou prohlížečů je Google Chrome. Ten za posledních dvanáct měsíců výrazně nabral na popularitě. Zatímco ještě v prosinci 2010 měl podíl 9,98 procenta, za minulý měsíc dosáhl 16,59 procenta.

Mírně posílilo i Safari, které dnes používá 8,54 procenta uživatelů. Procentuální zastoupení Opery se prakticky nezměnilo. Statistika za minulý měsíc udává 1,49 procenta.

Statistika: tržní podíl Internet Exploreru klesl pod 50 procent
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: NetMarketShare

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama