stealth-computer-miniaturni-pocitac-ktery-nepotrebuje-vetracky
Novinka Stealth Computer: Miniaturní počítač, který nepotřebuje větráčky

Stealth Computer: Miniaturní počítač, který nepotřebuje větráčky

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 11. 2011 06:00 23

Počítač Stealth je malá hliníková krabička, která má na povrchu žebrování, pro lepší odvod tepla. Počítače se využijí zejména v průmyslu, díky své skvělé odolnosti a nízké spotřebě.

Reklama

Nový model počítače Stealth má označení LPC-125LPFM. V této zkratce se nachází označení LittlePC. Počítač je vyrobený z hliníku nalakovaného na černou barvu. Díky hliníkové konstrukci je velice odolný a pro nepoužití žádných mechanických částí také nerozbitný. LittlePC má rozměry 117 × 155 × 52 mm a váží pouhých 540 gramů, tedy jako průměrný tablet. K napájení poslouží 10-26 V přes DC adaptér.

Stealth Computer: Miniaturní počítač, který nepotřebuje větráčky
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř této bytelné krabičky se už nachází jen průměrné komponenty. Základem je procesor Intel Atom D525. Ten má dvě procesorová jádra s frekvencí 1,8 GHz a podporuje HyperThreading. Dále je zde v základu 55GB solid state disk, který je odolný proti otřesům a vysokým teplotám. Pokud vám nevyhovuje kapacita, můžete si vybrat z jiných SSD. V nabídce nalezete velikost až 480 GB, případně lze použít klasický 2,5” mechanický pevný disk. Na základní desce se nachází dva notebookové SO-DIMM sloty pro DDR3 paměti. V základu jsou osazeny 2 GB. Celkově si minipočítač řekne o pěkných 20 W.

Na webu výrobce si lze počítač libovolně nakonfigurovat. V základní sestavě se na zadním panelu nachází gigabitový Ethernet, 3× USB port, dva sériové porty, VGA výstup, zvukový vstup a výstup a nakonec dva PS/2 konektory. V možnostech je také zvolení Express Card slotu například pro WiFi kartu, nebo využít vnitřního Mini-PCIe slotu. Počítač je kompatibilní se všemi dnešními operačními systémy. Cena základní verze je 895 dolarů (16 000 Kč).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama