nokia-ukazala-nadeji-predstavila-sve-prvni-dva-mobily-s-windows-phone
Novinka Nokia ukázala naději. Představila své první dva mobily s Windows Phone

Nokia ukázala naději. Představila své první dva mobily s Windows Phone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 10. 2011 15:45 20

První dva telefony mají zaděláno na úspěch. Nokia Lumia 800 je nejvyšším modelem a láká hlavně na povedený design. Naopak druhý telefon útočí agresivní cenou a možností výměny zadních krytů různých barev.

Reklama

Finský výrobce dnes dopoledne na konferenci Nokia Word 2011 představil své první dva telefony s operačním systémem Windows Phone 7.5, kterému se také přezdívá Mango.

Nepřehlédněte:

Nokia představuje první telefony s Windows Phone [textový on-line přenos]

Na trh se v následujících týdnech dostane Lumia 800 a Lumia 710. Prvně jmenovaný telefon nabídne tělo vyrobené z polykarbonátu a AMOLED displej s úhlopříčkou 3,7 palců. Díky technologii ClearBlack by se měly snížit odlesky na jeho povrchu, což oceníte hlavně při práci s telefonem ve venkovním prostředí.

Nokia ukázala naději. Představila své první dva mobily s Windows Phone
i Zdroj: PCTuning.cz

Obrazovka má WVGA rozlišení 800 × 480 pixelů. Celkové rozměry zařízení jsou 116,5 × 61,2 × 12,1 mm a hmotnost 142 gramů. Pod displejem, který je lehce zakřivený či chcete-li prohnutý, se nachází obvyklá trojice senzorových tlačítek v pořadí: Zpět, Domů a Hledat.

Svižný chod aplikací a her zajistí jednojádrový procesor s nominálním taktem 1,4 GHz od společnosti Qualcomm. Konkrétně jde o model MSM8255. Doplňuje ho 512 MB paměti RAM. Na zádech telefonu je fotoaparát s rozlišením 8 Mpx a automatickým zaostřováním. Lepší kvalitě fotografií v šeru napomůže dvojice LED. Vnitřní paměť je zastoupena 16 GB.

Lumia 800 disponuje baterii Li-Ion s kapacitou 1450 mAh. Výrobce navíc nabídne předinstalové nové hudební aplikace Nokia Music a Mix Radio. Motoristům udělá radost turn-by-turn a hlasová navigace s 2D/3D mapami.

Vzhledově velmi povedený telefon, u kterého byla použita skořápku z modelu N9, se ukáže nejprve v obchodech v Anglii, Francii, Španělsku, Německu, Nizozemsku a Itálii. V druhé vlně poté v Hong Kongu, Indii, Rusku, Singapuru a Taiwanu. Česká republika se dočká, bohužel, nejdříve počátkem příštího roku.

Doporučená koncová cena je stanovena na sympatických 12 600 korun s DPH.

Nokia ukázala naději. Představila své první dva mobily s Windows Phone
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou představenou novinkou byla Lumia 710. Levnější model nemá AMOLED displej a ani elegantní design. K jeho největším přednostem patří sympaticky postavená cena a také, jak již bylo napsáno v ranním článku, možnost výměny zadního krytu. K dispozici budou „záda“ v pěti barevných provedení: v černém, bílém, modrém, žlutém a růžovém.

Obrazovka je postavena na nové generaci S-LCD a má taktéž úhlopříčku 3,7“ palců. Rozlišení fotoaparátu pokleslo na 5 Mpx. I tak telefon zvládne pořizovat video v režimu 720p.

Vaše data, to jest aplikace, hudbu, apod., můžete ukládat na 8GB vnitřní paměť. Využít lze dále 25GB úložiště prostřednictvím Sky Drive. Některými avizovaný slot pro rozšiřující karty typu micro SD se nakonec nepotvrdil.

Oproti Lumii 800 je o něco nižší i kapacita baterie. Ve specifikacích je uvedeno 1300 mAh. Doporučená cena se bude pohybovat lehce nad hranicí 8000 korun. Oba telefony používají, stejně jako iPhone 4(S), formát karty micro SIM.

Zdroj: Nokia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama