steve-jobs-kvuli-androidu-jsem-ochotny-rozpoutat-termonuklearni-valku
Apple Novinka Steve Jobs: Kvůli Androidu jsem ochotný rozpoutat termonukleární válku

Steve Jobs: Kvůli Androidu jsem ochotný rozpoutat termonukleární válku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 10. 2011 11:45 50

V životopisu se Jobs svěřuje mimo jiné s tím, že Android je ukradený produkt. Dle některých jeho výroků byl ochoten utratit poslední cent Applu, aby ho srazil na kolena.

Reklama

V pondělí vychází životopis spoluzakladatele společnosti Apple Steva Jobse. Sepsal ho Walter Isaacson, který s vizionářem vedl na čtyři desítky rozhovorů, ale nejen s ním.

Kniha měla původně vyjít až v březnu příštího roku pod názvem iSteve, ale úmrtí Jobse vydání uspíšilo. Isaacson, bývalý redaktor magazínu Time, měl k Jobsovi nezvykle blízko. Životopis se již nyní prakticky stal bestsellerem.

Bývalý generální ředitel cupertinské firmy patřil od samého počátku k hlasitým kritikům platformy Google Android. Dle Isaacsona, resp. jeho knihy, byl odhodlán bojovat proti Androidu všemi možnými prostředky. „Utratím každý cent, který má Apple na účtech a budu bojovat do posledního dechu. Chystám se zničit Android, protože to je ukradený produkt. Jsem ochoten kvůli tomu rozpoutat termonukleární válku,“ uvedl Jobs v jednom z rozhovorů.

Isaacon se v knize dotkne také jeho vztahu s Ericem Schmidtem, bývalým generálním ředitelem Googlu a významným členem představenstva Applu, ale i s výrobci mobilních telefonů.

Nepřehlédněte:

Filmová práva na Jobsův životopis nejspíše koupí Sony

Jobs byl prý v lednu 2010 vzteky bez sebe, když HTC představilo Nexus One, který posunul Android kupředu a nabízel některé velice podobné služby jako iPhone. O několik měsíců dříve označil googlovský slogan „Don't be evil“ jako „Bullshit“.

„Nechci vaše peníze. Pokud mi dáte 5 miliard dolarů, já si je nevezmu, nechci je. Mám spoustu peněz. Pouze chci, abyste přestali používat naše nápady“ řekl a naznačil tak, že nemá v úmyslu ukončit soudní spory dohodou.

Životopis vyjde také v českém a slovenském překladu. Datum uvedení pro českou mutaci je stanoven na 15. listopadu. Knihu si můžete předobjednat například zde.

Steve Jobs: Kvůli Androidu jsem ochotný rozpoutat termonukleární válku
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama