ocz-se-pochlubilo-ssd-s-radicem-indilinx-everest
Novinka OCZ se pochlubilo SSD s řadičem Indilinx Everest

OCZ se pochlubilo SSD s řadičem Indilinx Everest

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 10. 2011 11:45 7

Americká firma OCZ je na poli SSD zařízení významným hráčem. Nyní obohacuje svou už tak velmi širokou nabídku o nové modely s označením Octane.

Reklama

Populární OCZ představilo své první solid-state disky (SSD) postavené na platformě Indilinx Everest, která uživatelům přináší mnohé novinky a vylepšení.

V obchodech se objeví rodina 2,5“ disků Octane (s rozhraním SATA 6 Gb/s) a Octane-S2 (s SATA 3 Gb/s). Prodej začne 1. listopadu. Řadiče Indilinx Everest obsahují dvojici jader ARM a 400MHz DDR3 DRAM vyrovnávací paměť o velikosti až 512 MB. Potěší podpora Trim, NCQ (Native Command Queuing) a pro lepší výdrž technologie Ndurance.

Dále je ve zprávě zmíněno i automatické šifrování pomocí AES. Série Octane je postavena na synchronních pamětech NAND Flash a dosahuje následujících rychlostí: až 560 MB/s pro čtení a až 400 MB/s pro zápis. IOPS je 45 000. V případě druhé řady, která je prozměnu vybavena asynchronními pamětmi, lze očekávat až 275 MB/s pro čtení, u zápisu až 265 MB/s. Při náhodném zápisu 4 kB bloků se hodnota IOPS vyšplhá na 30 000.

Na trhu se SSD objeví v kapacitách 128 GB, 256 GB, 512 GB a 1 TB. Koncové ceny nebyly oznámeny.

OCZ se pochlubilo SSD s řadičem Indilinx Everest
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama