scythe-kama-connect-3-externi-pripojka-disku-s-usb-3-0
Novinka Scythe Kama Connect 3: Externí přípojka disků s USB 3.0

Scythe Kama Connect 3: Externí přípojka disků s USB 3.0

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 10. 2011 06:00 4

Novinka pouze vylepšuje předchozí produkt tím, že je vybavený rychlejším rozhraním USB 3.0. Všechny funkce zůstaly ale zachovány při starém.

Reklama

Je to už dvaadvacet měsíců, co u nás na magazínu vyšel článek o adaptérech pro připojení běžných disků k počítači přes USB. V té době jsme zde testovali i Scythe Kama Connect 2. Uteklo mnoho měsíců a během této doby masivně nastoupilo rozhraní USB 3.0 a tak Scythe vydává novou verzi, Kama Connect 3. Ta využívá právě rozhraní USB 3.0, které poskytuje mnohem vyšší přenosové rychlosti. To se může nejvíce projevit při připojení více pevných disků k adaptéru.

Scythe Kama Connect 3: Externí přípojka disků s USB 3.0
i Zdroj: PCTuning.cz

Adaptér Kama Connect 3 je tedy vybaven rozhraním SATA, ke kterému můžete připojit 2,5” i 3,5” pevné disky a 5,25” mechaniky, dále pak klasický IDE konektor pro 3,5” disky a 5,25” mechaniky a nakonec i malý IDE konektor pro 2,5” disky. Adaptér má vlastní externí zdroj, takže nedostatečného napájení se bát nemusíte. Adaptér podporuje i připojenou současného připojení IDE i SATA zařízení. Zde se tedy nejvíce využije právě propustnost rozhraní USB 3.0. Na vrchu krabičky se nachází LED dioda indikující napájení a činnost zařízení. Cena je 850 Kč.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama