pocitacove-hry-pry-zpusobuji-demenci
Novinka Počítačové hry prý způsobují demenci

Počítačové hry prý způsobují demenci

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 10. 2011 10:00 24

Jsou videohry opravdu škodlivé? Vědkyně z Oxfordské univerzity tvrdí, že ano. Hraní her údajně může způsobovat vážné zdravotní komplikace.

Reklama

Britský bulvár The Sun, o který se nedávno zajímali hackeři z LulzSec, kteří na jeho stránkách zveřejnili vymyšlenou zprávu o úmrtí magnáta Ruperta Murdocha, se znovu zabýval vlivem počítačových her na psychiku a zdraví dětí.

Nepřehlédněte:

LulzSec hacknuli britský bulvár The Sun. Na Twitteru se chlubili: „jejich admini prohrávají. Naše loď přistává“

Závěrem článku, ve kterém byla citována Baroness Greenfield – přední neuroložka Oxforské univerzity, bylo, že hraní videoher může vést až k dočasné demenci. „Technologie obrazovek představuje veliké riziko, že se systém mozku přepne na závislost. To má za následek ještě větší přitažlivost obrazovky. Potom se děti přestávají zajímat o další aktivity,“ uvedla.

Mladým lidem doporučuje, aby šli na chvíli ven, kde si mohou užívat sluníčka a cítit trávu pod nohama. Velké nebezpečí podle ní v dnešní době představuje i Facebook. O tom, jak mohou sociální sítě ovlivnit mladou generaci, slýcháme celkem pravidelně. „Děti mají tendenci s ním zaplácat samotu, ale již si neuvědomují, že nikdy nenaplní svůj život,“ tvrdí.

Počítačové hry prý způsobují demenci
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Sun

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama