skype-uz-oficialne-patri-microsoftu-jake-s-nim-ma-plany
Novinka Skype už oficiálně patří Microsoftu, jaké s ním má plány?

Skype už oficiálně patří Microsoftu, jaké s ním má plány?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

16. 10. 2011 09:00 8

Po několika měsících je vše konečně oficiální a Skype se může začlenit pod křídla Microsoftu. Ten s ním má veliké plány a pokusí se jej propojit s co nejširším portfoliem služeb.

Reklama

O plánech Microsoftu zakoupit oblíbenou komunikační platformu Skype jsme vás informovali již několikrát. Když 10. května 2011 spatřila tato zpráva světlo světa, málokdo nebyl překvapen. Spekulovalo se, co se Skypem bude dál a jaké s ním má softwarový gigant plány. Ten je poodhalil hned po několika dnech a mluvilo se především o propojení se službami Windows Live, Xbox Live, systémem Windows Phone 7 a dalšími službami z širokého portfolia firmy.

Skype už oficiálně patří Microsoftu, jaké s ním má plány?
i Zdroj: PCTuning.cz

Nemalé akvizici za 8,5 miliardy dolarů po několika měsících konečně požehnala i Evropská unie, která celý proces poněkud protáhla. Skype Global tak konečně oficiálně patří Microsoftu, který jej postupně začlení mezi své ostatní služby.

Skype už oficiálně patří Microsoftu, jaké s ním má plány?
i Zdroj: PCTuning.cz

Komunikační peer-to-peer program Skype poprvé spatřil světlo světa srpnu roku 2003, v dubnu téhož roku byla oficiálně zaregistrována značka Skype. Během několika let si získal obrovskou oblibu u uživatelů a vybudoval si tak silnou základnu. 14. října 2005 jej zakoupil ebay a ten jej provozoval několik dalších let, než jej koupila skupina Silver Lake. 

Až nyní se dostává do rukou gigantu Microsoft, který jej plánuje dále vyvíjet a zachovat jeho funkčnost napříč platformami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama