novy-flash-player-11-zvlada-narocnou-grafiku-a-bezi-v-nem-i-unreal-engine-3
Novinka Nový Flash Player 11: Zvládá náročnou grafiku a běží v něm i Unreal Engine 3

Nový Flash Player 11: Zvládá náročnou grafiku a běží v něm i Unreal Engine 3

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

8. 10. 2011 11:00 7

S příchodem HTML5 se mluvilo o smrti Flashe a jeho kompletním nahrazení tímto novým standardem. Adobe však s novou verzí Flash Playeru ukázalo, že o náhradě nemůže být ani řeč.

Reklama

Když s příchodem HTML5 začalo napadání Flashe jakožto technologie pro pokročilé (nejen) webové aplikace a multimediální obsah, společnost Adobe svůj produkt pochopitelně bránila a její tvrzení, že se HTML5 nikdy nestane plnohodnoutnou náhradou, nýbrž další využívanou a technologií se potvrdilo.

Nový Flash Player 11: Zvládá náročnou grafiku a běží v něm i Unreal Engine 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Při uvedení Flash Playeru 11 vypálila všem skeptikům rybník. Nová verze se zaměřila na zlepšení výkonu při vykreslování grafiky, k čemuž posloužila technologie Stage 3D. Díky ní Flash Player přistupuje rovnou k hardwaru , kde si bere dostupné prostředky. Velký pokrok můžeme zaznamenat i u 2D grafiky a celkově se Flash dočkal odlehčení, které mu umožní lepší běh i na mobilních platformách.

Co nás ale odrovnalo a nejlépe ukazuje možnosti novinky je Unreal Engine kompletně běžící ve Flashi. EPIC Games předvedli úchvatnou podívanou přímo při oficiálním uvedení na nedávné konferenci Adobe MAX. Určitě doporučujeme podívat se na video, kde uvidíte, jaké možnosti současný Flash skrývá.

Současně s Flashem byla představena představena i nová verze multiplatformního prostředí Adobe AIR, která získala stejná vylepšení jako Flash. Zde se navíc Adobe zaměřilo i na podnikové uživatele, čímž chce technologie co nejvíce zapojit i do firemní sféry.

Zdroj: Adobe

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama