nexus-prime-vybava-jako-z-pohadky-a-giganticky-hd-displej
Novinka Nexus Prime: Výbava jako z pohádky a gigantický HD displej!

Nexus Prime: Výbava jako z pohádky a gigantický HD displej!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 10. 2011 11:45 14

[Aktualizace] Specifikace vypadají fantasticky. Samsung s Googlem zřejmě nastaví laťku opravdu vysoko a ostatní výrobci budou mít co dohánět. Ve hře je navíc varianta, že Prime možná nebude pouze telefon, ale zároveň také tablet.

Reklama

Blíží se představení nové verze Androidu 4.0 s kódovým označením Ice Cream Sandwich. První smartphone s tímto systémem, který se dostane do prodeje, bude Nexus Prime, nástupce „Pure Google“ Nexus S. Přístroj se podle všeho pochlubí skvostnými parametry.

V první řadě zaujme velkým 4,6“ dotykovým displejem s HD rozlišením 1280 × 720 pixelů. Obrazovka ponese marketingové označení Super AMOLED HD. Přiložené video, ale vlastně i obrázek, pak dokládá, že Nexus Prime bude prohnutý.

Nexus Prime: Výbava jako z pohádky a gigantický HD displej!
i Zdroj: PCTuning.cz

O plynulý chod systému a aplikací se postará 1,5GHz dvoujádrový procesor s grafickou částí PowerVR SGX543MP2, kterou najdete např. v iPadu 2, a 1 GB paměti RAM.

Vnitřní paměť nabídne v základu 32 GB. Baterie bude mít kapacitu 1750 mAh (některé zdroje uvádějí 2050 mAh). Mezi další vlastnosti patří přítomnost NFC čipu, fotoaparátu s rozlišením 8 Mpx nebo příjemná tloušťka pouhých 9 mm.

V posledních dnech se začalo spokulovat o tom, že Prime by mohl být nejen telefon, ale zároveň i tablet. Ostastně podívejte se pozorně na video. Představení nového „supertelefonu“ se uskuteční v úterý 11. října.

Aktualizace: Samsung a Google zrušili event, na kterém měli 11.10. 2011 společně představit nový Android 4.0 Ice Cream Sandwich a nový telefon Galaxy Nexus (Nexus Prime).

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama