indicky-tablet-aakash-prijde-na-necelych-sedm-stovek
Novinka Indický tablet Aakash přijde na necelých sedm stovek

Indický tablet Aakash přijde na necelých sedm stovek

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 10. 2011 14:30 4

Levné zařízení s Androidem přinese nejchudším vrstvám v obrovské asijské zemi lepší přístup ke vzdělání. Studentům bude nabízen za dotovanou cenu 35 dolarů.

Reklama

Indie včera představila „nejlevnější multimediální tablet“ na světě. Přístroj s názvem Aakash (v překladu nebe) bude prodávat studentům za dotovanou cenu 35 dolarů, tj. přibližně 650 korun. „Tablet bude dostupný všem dětem ve škole,“ řekl indický ministr pro lidské zdroje, Kapil Sibal.

Nepřehlédněte:

Indie představila tablet za pouhých 35 dolarů

Přístroj měla nejprve vyrábět firma HCL Technologies, jenže nakonec nebyla schopna dostat požadavkům a indická vláda tak musela hledat jiného výrobce. Po měsících jednání se jím stal nakonec DataWind.

Aakash běží na operačním systému Android 2.2, obsahuje dvojici USB portů, modul WiFi a slot pro rozšiřující paměťové karty. Jeho displej má úhlopříčku 7“ s WVGA rozlišením 800 × 480 px. Baterie by jej měla vydržet pohánět až 180 minut. Průměrné technické parametry pak podtrhuje 256 MB paměti RAM.

Pokud vás tablet přesto zaujal, neděláme si iluze, že by to bylo něčím jiným, nežli cenou, tak si na něj nechte zajít chuť. Indie ho hodlá prodávat pouze na domácím trhu. Sběratelé ale přeci jen mají šanci, je totiž více než pravděpodobné, že se tablet v omezeném množství objeví na eBay.

Indický tablet Aakash přijde na necelých sedm stovek
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama