prohlizec-chrome-je-trojan-hlasil-antivirus-od-microsoftu
Novinka Prohlížeč Chrome je trojan, hlásil antivirus od Microsoftu

Prohlížeč Chrome je trojan, hlásil antivirus od Microsoftu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 10. 2011 15:00 17

Microsoft Security Essentials hlásil, že našel virus. Ve skutečnosti se ale jednalo o prohlížeč Chrome, jenž byl mylně detekován jako trojan PWS:Win32/Zbot.

Reklama

Zřejmě na světě neexistuje antivirus, který by nezatěžoval běh počítače a čas od času nás nepoctil planým poplachem. Občas zřejmě něco „vyskočit“ musí, aby byl uživatel stále ve střehu a nenapadla jej náhodou myšlenka, že za antivir zaplatil zbytečně.

Nedávno se něco podobného přihodilo antivirovému nástroji Microsoft Security Essentials, který označil prohlížeč Google Chrome za trojského koně PWS:Win32/Zbot sloužícího ke sběru hesel z počítače a monitorování přístupů na webové stránky.

MSE hrozbu zahlásil a doporučoval její úplné odstranění, takže pokud jste se ji nerozhodli udělit výjimku, Chrome už jste následně na počítač nenainstalovali. Microsoft potvrdil, že poškozeno bylo kolem 3000 uživatelů. V krátkém čase pak vydal aktualizaci 1.113.672.0, která problém vyřešila.

Protože společnost Net Applications dnes vydala zprávu, podle níž prohlížeč Googlu celosvětově používá již 16 procent uživatelů a jeho podíl nadále narůstá, kdežto zájem lidí o Internet Explorer klesá, nemůžeme se nezeptat, zda se ze strany Microsoftu náhodou nejednalo o úmyslnou chybu, která měla uživatele odradit od používání konkurenčního prohlížeče.

Prohlížeč Chrome je trojan, hlásil antivirus od Microsoftu
i Zdroj: PCTuning.cz

pro zvětšení klikněte

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama