mozilla-nabidla-prvni-betu-firefoxu-8-k-vyzkouseni
Novinka Mozilla nabídla první betu Firefoxu 8 k vyzkoušení

Mozilla nabídla první betu Firefoxu 8 k vyzkoušení

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 10. 2011 11:30 15

Mezi hlavní novinky patří podpora CORS pro bezpečnější načítání textur z jiných domén, přidání Twitteru do seznamu výchozích vyhledávačů či vylepšená správa záložek.

Reklama

Nedlouho po uvedení sedmé verze Firefoxu přišla Mozilla s první betaverzí další řady. Ta přináší, jak jinak, několik novinek a vylepšení. Vývojáři kladou důraz zejména na vyšší rychlost.

Nepřehlédněte:

Firefox 7: snižte spotřebu operační paměti o 30 procent

Změny se tak dočkaly záložky; při restartu prohlížeče se nyní obnoví pouze ty, které jste předtím vybrali, čímž je dosaženo rychlejšího náběhu prohlížeče. Záložky jsou animované, což údajně zrychlilo jejich přesouvání a spojování do skupin. Novinkou je také přísnější kontrola doplňků, uživatel nyní dostane jednorázové upozornění, kde může rozšíření zachovat, vypnout nebo odstranit.

Další z novinek je podpora technologie CORS (Cross-Origin Resource Sharing), která umožňuje bezpečnější načítání textur z jiných domén. Aktualizace se dočkaly i WebSockets.

Výrazně bylo také zapracováno na podpoře HTML5, což prý pocítíte zejména na stránkách, kde se nachází hodně HTML5 audio/video prvků. Příznivcům sociálních služeb poté udělá radost integrace Twitteru do seznamu výchozích vyhledávačů, dostupný je přímo z panelu nástrojů.

Testovací verzi Firefoxu 8 můžete stahovat přímo z oficiálních stránek Mozilly.

Mozilla nabídla první betu Firefoxu 8 k vyzkoušení
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama