propousteni-v-nokii-pokracuje-vyroba-v-asii-je-pro-finy-vyhodnejsi
Novinka Propouštění v Nokii pokračuje, výroba v Asii je pro Finy výhodnější

Propouštění v Nokii pokračuje, výroba v Asii je pro Finy výhodnější

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

30. 9. 2011 09:00 6

Pryč jsou zlaté časy a finskému výrobci mobilních zařízení se v poslední době příliš nedaří. Celosvětově propustí 3500 zaměstnanců a své továrny přesune k asijským trhům.

Reklama

Jeden z největších výrobců mobilních telefonů v Rumunsku propustí 2200 zaměstnanců a dalších 1300 celosvětově v divizi Location & Commerce. Tím chce dostát svým slibům o snížení nákladů o jednu miliardu eur (kolem 25 miliard Kč). Přesunutí některých továren do Asie je pak logickým krokem k dalším úsporám. Preferované  provozy ve Finsku, Maďarsku a Mexiku nic nemění a propouštění by je nemělo postihnout.

Propouštění v Nokii pokračuje, výroba v Asii je pro Finy výhodnější
i Zdroj: PCTuning.cz

"Musíme přijmout bolestivá, ale zároveň nevyhnutelná opatření, abychom vyrovnali poměr mezi počtem pracovních sil a výkonem," uvedl podle agentury Reuters generální ředitel Nokie Stephen Elop.

Dříve bezkonkurenční společnost se delší dobu potýká s problémy, konktrétně od vstupu dotykových telefonů na trh, který absolutně zaspala. V záplavě levných Andoidů a populárního iPhone má pozici ještě těžší a probuzení stále nepřichází.

Propouštění v Nokii pokračuje, výroba v Asii je pro Finy výhodnější
i Zdroj: PCTuning.cz

Záchranou by pro Finy měla být spolupráce s Microsoftem a z toho plynoucí výroba WP7 zařízení. Nejnovější verze Windows Phone 7.5 s kódovým označením Mango vypadá opravdu skvěle a systém má velkou šanci konkurovat ostatním rivalům. Dočkáme se snad již brzy a nezbývá než doufat, že šanci na vzestup nezhatí příliš vysoké ceny.

Zdroj: WSJ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama