czech-transport-ceska-aplikace-pro-ceskou-dopravu-wp7
Novinka Czech Transport – Česká aplikace pro Českou dopravu [WP7]

Czech Transport – Česká aplikace pro Českou dopravu [WP7]

Ondřej Morávek

Ondřej Morávek

6. 10. 2011 13:00 4

Již nějaký ten měsíc se na Windows Phone 7 AppHubu lze zaregistrovat i z České republiky. Hned jsem toho musel využít – zvlášť, když to šlo přes DreamSpark (přes školu) zadarmo. Po pár minutách hotovo, účet byl připravený.

Reklama

Nelenil jsem a ihned začal psát aplikaci, co mi na WP7 marketu chyběla – nějaký frontend pro IDOS. Během jednoho odpoledne bylo napsáno (verze 1.0, dostupná na NoDo). Publikování trvalo asi týden, neboť dvakrát jsem měl chybky v programu, které způsobovaly nestabilitu. Napotřetí se již povedlo a první verze se dostala na Marketplace.

Po asi měsíci jsem začal pracovat na aktualizaci, přidává podporu oblíbených tras a změny v UI. Tato verze je dostupná jen na Mango aktualizaci (která přijde v nejbližších dnech). V další verzi snad přibyde našeptávání stanic a v budoucnu i Live Tiles – pro připnutí jednotlivých spojů.

Problémy s aplikací pište ideálně na můj e-mail: ondraster (zavináč) gmail.com, anebo do komentářů aplikace. Z pohledu vývojáře mi Windows Phone 7 vyhovuje – kvalitní vývojářské nástroje (Visual Studio, Expression Blend) s výborným frameworkem (Silverlight, XNA). Proces certifikace také není nijak špatný, jsou pevně dané povinnosti, které se musí splnit – od neprůhlednosti ikon až po test stability aplikace.

Odkaz pro stažení Marketplace: Czech Transport

Aplikace má „konkurenci“ v podobě WMM Jízdních Řádů – ty sice mají „barevnější“ design a našeptávání zastávek, na druhou stranu nemají podporu oblíbených nebo novou Mango aktualizaci pro multitasking. Doporučuji vyzkoušet obě a používat tu, pro Vás, lepší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama