vlak-z-ciny-veze-do-nemecka-40-tisic-notebooku
Novinka Vlak z Číny veze do Německa 40 tisíc notebooků

Vlak z Číny veze do Německa 40 tisíc notebooků

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 9. 2011 11:30 49

Asijští výrobci v čele s Acerem začínají testovat dopravu notebooků do Evropy po železnici. První vlak dorazí do Německa za dva týdny.

Reklama

Jeden z největších výrobců přenosných počítačů na světě – Acer, začal testovat dopravu notebooků do Evropy vlakem. Informoval o tom technologický web Digitimes.

Přibližně za dva týdny dorazí přes železnici Chongqing-Duisburg první várka o objemu 35-40 tisíc notebooků. Trasa měří přes 11 000 kilometrů. Vlak postupně projede Kazachstánem, Ruskem, Běloruskem, Polskem a nakonec se zastaví v německém Duisburgu.

Hlavní výhodou oproti běžně vyžívané lodní dopravě je především vyšší rychlost. Notebooky z Číny do Německa dorazí zhruba za 14 dnů, zatímco lodí by jim to trvalo déle než měsíc. To umožňuje výrobcům pružněji reagovat na potřeby koncových zákazníků. Dostupnější by mohly být na starém kontinentu také nové modely.

Při přepravě vlakem jsou ale firmy nuceny více investovat do zabezpečení nákladu. Problémem je nejen rozdíl teplot, ale také vlhkost. Velkým rizikem mohou být i lupiči.

Vlak z Číny veze do Německa 40 tisíc notebooků
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama