dalsi-kruta-rana-pro-amd-rick-bergman-odchazi
Novinka Další krutá rána pro AMD, Rick Bergman odchází

Další krutá rána pro AMD, Rick Bergman odchází

Z. Obermaier

Z. Obermaier

23. 9. 2011 07:30 16

Po několika vysokých manažerech, odchází nyní "legenda", možná i nejdůležitější člověk v historii firmy

Reklama

Byť se může zdát, že jsem nadpis a perex zbulvarizoval, držel jsem se ještě zpátky. SemiAccurate tuto zprávu uvádí jako "Apokalypsa pro AMD" - přežije AMD? Tato otázka a přirovnání je víc než příhodné, odchází totiž legenda, poslední ze staré školy jež pro AMD udělal opravdu hodně. Podívejme se ale nejprve o kom to vlastně mluvíme.

Další krutá rána pro AMD, Rick Bergman odchází
i Zdroj: PCTuning.cz

Rick Bergman, (ano, je to člověk jež vám jako první ukázal třeba Radeon HD 6990 nebo APU Trinity), byl vice-prezident a ředitel výrobní divize. Měl na starosti vývoj grafických karet a procesorů, všechny týmy spadaly pod něj. Tento člověk přišel do AMD při akvizici ATI, kde působil od roku 2001. Jeho první úloha byla zřejmá, vedl vývoj grafických karet. Tento člověk stojí za úspěchem AMD na grafickém trhu, jak diskrétních tak i mobilních grafik. Je to také on, kdo dotáhl k životu myšlenku APU jež se pro AMD stane na dlouhá léta největším zdrojem příjmů. Nyní odchází, přitom byl a je považován za jednoho z nejschopnějších manažerů ve firmě AMD.

Většina zahraničních webů jež hned ráno zprávu přinesly (SA, Anandtech, Techreport, HardOCP a další) se shodují ve faktu, že jde pravděpodobně o nejhorší věco co AMD v této době mohla potkat. Odliv schopných mozků právě v tento klíčový okamžik, kdy jdou v horizontu měsíců na trh nové produkty, je katastrofa. Upřímně AMD se zřejmě nikdy nepodaří nahradit pozici Ricka Bergmana stejně nadšeným a loajálním člověkem. Co za odchodem opravdu stojí se zatím neví, spekuluje se o problémech s GlobalFoundries, jejichž (ne) připravenost je problém a byl to úkol právě výše zmíněného. Více se o důvodech odchodu jistě brzy dozvíme, nejznatelněji zřejmě z poklesu ceny akcií.

Zdroj: Anandtech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama