samsung-chce-zakazat-prodej-iphonu-5-uz-pripravuje-zalobu
Apple Novinka Samsung chce zakázat prodej iPhonu 5. Už připravuje žalobu

Samsung chce zakázat prodej iPhonu 5. Už připravuje žalobu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 9. 2011 15:00 26

Jihokorejci chtějí docílit zákazu prodeje telefonu, který nebyl ještě ani představen. iPhone 5, který se začne prodávat v říjnu, to nebude mít lehké.

Reklama

Samsung prý připravuje podání žaloby na Apple na domácí půdě v Jižní Koreji. Prvně jmenovaná společnost, která je momentálně pod silným tlakem (ze strany Applu je proti ní podáno již 23 žalob), bude usilovat o zákazu prodeje iPhonu 5. Informuje o tom deník Korea Times.

Apple podle všeho používá ve svých zařízeních technologie Samsungu, které slouží pro mobilní bezdrátovou komunikaci. Nejmenovaný pracovník Samsungu v rozhovoru uvedl, že Apple s iPhonem 3G, 3GS a 4G a tabletem iPad 2, porušuje jeho sedm patentů. Primárním cílem bude ale nová generace, která do prodeje vstoupí již příští měsíc.

Nepřehlédněte:

Foxconn už prý vyrábí 150 tisíc nových iPhonů 5 denně

„Pokud Apple nevypustí funkce pro mobilní bezdrátovou komunikaci, bude pro něj nemožné prodávat iProdukty, aniž by neporušil naše patenty,“ uvedl. Jak již bylo napsáno v úvodu, obě společnosti jsou momentálně „na kordy“ a tomu, že se jejich vztahy v dalších měsících stabilizují, věří už jen málokdo.

Důsledkem nesmiřitelného boje o zákazníky, je pozvolné přesouvání zakázek Apple k ostatním výrobcům, např. k TSMC, u kterého si údajně pojistil přednostní práva na dodávky čipu A6, který bude pohánět iPad 3 a přespříští generaci iPhonu.

Samsung chce zakázat prodej iPhonu 5. Už připravuje žalobu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Korea Times

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama