novinky-u-amd-radeony-hd7000-az-pristi-rok-a-bulldozer-je-v-masove-vyrobe
Novinka Novinky u AMD: Radeony HD7000 až příští rok a Bulldozer je v masové výrobě

Novinky u AMD: Radeony HD7000 až příští rok a Bulldozer je v masové výrobě

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 9. 2011 06:00 26

Dnes se podíváme rovnou na dvě novinky od společnosti AMD. První z nich je informace o odložení nových grafických akcelerátorů řady Radeon HD 7000 a druhá ohledně procesorů Bulldozer.

Reklama

Již dávno víme, že dalším krokem v miniaturizaci grafických čipů, bude 28nm výrobní proces. Nedávno také internetem prolétla informace, že grafická jádra budou nakonec dražší, než se čekalo, jelikož Apple prý zkoupil většinu výrobní kapacity TSMC. Na to doplatí nejvíce nVidia, jelikož AMD si bude později čipy vyrábět ve svých továrnách GlobalFoundries. nVidia již potvrdila, že grafické jádra vyráběné tímto procesem uvede až v roce 2012. AMD zatím podle posledních informací chtělo vydat nové grafické čipy ještě letos. To se ale nyní mění s vyjádřením, že o Radeony série HD 6000 je stále velký zájem a navíc nejsou potřebné výrobní kapacity. Uvedení se tedy posouvá někdy na začátek příštího roku.

Novinky u AMD: Radeony HD7000 až příští rok a Bulldozer je v masové výrobě
i Zdroj: PCTuning.cz


Osmijádrový procesor Bulldozer v testu SuperPI na 1 milion desetiných míst

AMD již několikrát odložilo vydání procesorů architektury Bulldozer, ale zdá se, že se již blíží ten den. Jeden z pracovníků AMD totiž prozradil, že již běží velkovýroba nových procesorů FX. Na otázku, co bylo příčinou odkladů, redaktoři serveru NordicHardware dostali odpověď, že AMD si nebylo jisté, kdy procesory vydat. Procesory FX by měly být uvedeny do 4 až 5 týdnů. Některé zdroje hovoří o uvedení 13. října.

Na serveru se také objevily informace o výkonu. Na screenu je osmijádrový procesor FX-8150 s pracovní frekvencí 3,6 GHz a výsledky z programu SuperPI. Pokud tohoto procesoru a starším Phenomem II X6 1100T na stejné frekvenci tak zjistíme, že nové Bulldozery podávají horší výkon. Stejné vychází i u programu wPrime, kde je osmijádrový FX-8150 na úrovni čtyřjádrové APU A6-3650. Redaktoři NordicHardware se domnívají, že se jedná o špatné výsledky způsobené nevyladěným BIOSem, jelikož AMD stále říká, že procesory FX budou nejrychlejšími běžně prodávanými procesory. Pokud by se potvrdily tyto výsledky, bylo by to pro AMD velice špatné.

Nepřehlédněte:

Zdroj: 1,2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama