lg-optimus-2q-dvoujadrova-premiera-s-qwerty-klavesnici
Novinka LG Optimus 2Q: dvoujádrová premiéra s QWERTY klávesnicí

LG Optimus 2Q: dvoujádrová premiéra s QWERTY klávesnicí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 9. 2011 11:00 7

Přístroj, který spadá do vyšší třídy, je vybavený výsuvnou QWERTY klávesnicí a běží na osvědčeném Androidu 2.3 Gingerbread.

Reklama

V Jižní Koreji byl včera uveden do prodeje smartphone LG Optimus Q2, který je vybaven vysouvací hardwarovou QWERTY klávesnicí a dvoujádrovým SoC Tegra 2 na taktu 1,2 GHz. Displej nabídne úhlopříčku 4“ a také WVGA rozlišení 800 × 480 pixelů, informuje web Electronista.

Pravděpodobně je vyráběn technologií IPS, přičemž se vyznačuje vysokou světlostí 700 nitů. Optimus Q je tlustý 12,3 mm, má hmotnost 147 gramů. Nad obrazovkou je umístěna kamera pro videohovory nebo zachycení autoportrétu.

Zadní strana bude nejspíše shodná s modelem Optimus 2X, tedy uprostřed se potáhne broušený pásek, který v horní části navazuje na objektiv fotoaparátu s bleskem. Telefon šel do prodeje s mobilním systémem Android 2.3 Gingerbread.

Zatím přesně nevíme jaká je kapacita RAM a vnitřní paměti, ve specifikacích tyto údaje chybí. Novinkou je funkce WiFi Direct, jež umožňuje připojení mobilu přes WiFi s dalšími zařízeními, které tuto funkci také podporují, bez nutnosti prostředníka v podobě hotspotu.

V Evropě e poměrně dobře vybavený smartphone začne prodávat během příštího týdne.

LG Optimus 2Q: dvoujádrová premiéra s QWERTY klávesnicí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Electronista

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama