internet-explorer-10-v-metro-style-bez-flashe-a-dalsich-pluginu
Novinka Internet Explorer 10 v „Metro-style“: bez Flashe a dalších pluginů

Internet Explorer 10 v „Metro-style“: bez Flashe a dalších pluginů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 9. 2011 12:00 9

Microsoft s příchodem Windows 8 usoudil, že by se prohlížení webu mělo pohnout směrem kupředu. IE 10 ve stylu Metro nemá žádné pluginy, tedy ani Flash a ani Silverlight.

Reklama

Pokud máte na svém počítači nainstalovanou testovací vývojářskou verzi operačního systému Windows 8, kterou si může zdarma stáhnout každý, tak jste si jistě všimli, že ve stylu Metro internetovému prohlížeči něco chybí.

Nepřehlédněte:

Zdarma: stáhněte si Windows 8 Developer Preview

Internet Explorer 10 v tomto rozhraní nemá žádné pluginy, tedy ani Silverlight, ani Flash. Microsoft své rozhodnutí okomentoval na konferenci BUILD: „Používání dnešních pluginů se nehodí k prohlížení stránek v rozhraní Metru a modernímu HTML5 webu. Prohlížeč je čistě HTML5 + JavaScript, bez pluginů“.

Podle vedoucího vývojáře Microsoftu, Stevena Sinofskyho, je dalším důvodem snaha o lepší výdrž baterie u přenosných zařízení, bezpečnost, spolehlivost a ochranu soukromí. Internet Explorer 10 pro klasické desktopové rozhraní nabídne prohlížení webu bez kompromisů a tedy takové, na jaké jste zvyklí.

Nakonec se k situaci vyjádřilo i Adobe, které na svých stránkách napsalo, že bude Flash ve Windows 8 (opět mluvíme Metru) podporovat přes Adobe Air, podobně jako na Androidu, iOS a Blackberry.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama