mys-bez-hranic-jedna-klavesnice-s-mysi-a-k-nim-az-ctyri-pocitace-video
Novinka Myš bez hranic: Jedna klávesnice s myší a k nim až čtyří počítače [video]

Myš bez hranic: Jedna klávesnice s myší a k nim až čtyří počítače [video]

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 9. 2011 06:00 14

Program Mouse without Borders umožňuje používat jednu klávesnici a myš pro několik počítačů současně. Kurzorem pak jezdíte na ostatní počítače, jako by to byla jen rozšířená plocha.

Reklama

Pokud někdo z vás používá současně na jednom stole notebook a stolní počítač, tak ví, že občas je to až otravné, když chcete něco napsat na notebooku a musíte tedy požít jeho klávesnici. Microsoft přišel s novou aplikací, která podobné problémy řeší a to nejen u dvou počítačů. Program Mouse without Borders (myš bez hranic) umožňuje ovládat jednou klávesnicí a myší až 4 různé počítače. Můžete si to představit tak, že máte stolní počítač s klávesnicí, na kterém pracujete a bokem notebook s nějakých komunikačním klientem. Pokud chcete odpovědět na nějakou zprávu, prostě kurzorem myší přejedete přes okraj monitoru na vedlejší notebook, jako kdyby se jednalo o další plochu stolního počítače. Z klávesnice připojené také k pracovnímu počítači napíšete zprávu, odešlete a zase se kurzorem vrátíte do počítače, kde jste předtím pracovali.

Myš bez hranic: Jedna klávesnice s myší a k nim až čtyří počítače [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro chod aplikace ji musíte nainstalovat na každé zařízení, které chcete takto používat. V jeden moment lze mít připojené až 4 počítače. Počítače pak stačí mít ve stejné síti a spárovat je pomocí aplikace. Vše je velice jednoduché a dokonale funkční. Funguje také přetahování souborů. Jednoduše vezmete například obrázek a přetáhnete ho na jiný počítač. Zde se vytvoří složka MouseWithoutBorders a v ní se tento soubor objeví. Stejně tak funguje i kopírování textu, který si můžete zkopírovat na jednom počítači a vložit na jiném. Celé řešení má pouhý 1 MB a stahovat jej můžete odsud. Toto řešení ale není jediné. Již několik let existuje open source řešení Synergy, které umí stejné věci a navíc má podporu nejen operačního systému Windows, ale i Mac OS, a linuxových distribucí UbuntuFedora, Red Hat a Debian. Můžete tak mít pracovní stanici s Windows a spolu s nimi pracovat na MacBooku s Mac OS. Nakonec jde zde ukázkové video, jak Mouse without Borders funguje.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Technet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama