samsung-prodal-pouze-20-tisic-kusu-galaxy-tabu-tvrdi-sef-lenovo
Apple Novinka Samsung prodal pouze 20 tisíc kusů Galaxy Tabu, tvrdí šéf Lenovo

Samsung prodal pouze 20 tisíc kusů Galaxy Tabu, tvrdí šéf Lenovo

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 9. 2011 11:45 19

Andrew Barrow v rozhovoru pro Guardian uvedl, že Samsung nemluvil pravdu, když oznámil, že prodal jeden milion jednotek Galaxy Tabů. Ve skutečnosti prý prodal pouze 20 tisíc kusů.

Reklama

Není dne, abychom se na některém ze specializovaných webů nedočetli, že výrobce XYZ již brzy uvede svůj „iPad Killer“ – tablet, které bude výrazně lepší, rychlejší a oblíbenější než zařízení od Applu.

Z velké části ovšem zůstává pouze u prohlášení a reklamních šotů, které na společnost z Cupertina útočí. Asi nejvážnějším konkurentem Applu je v poslední době Samsung. Jihokorejská firma se na úkor Nokie úspěšně tlačí na první místo největšího výrobce telefonů. V jejím portfoliu pak najdeme i taková zařízení jako Galaxy Note, které ujišťuje, že stylus nevymřel s odporovými displeji.

Jenže jak si ve skutečnosti vedou konkurenti iPadu? Motorola v dubnu oznámila, že prodala pouze 100 tisíc svého tabletu Xoom. Přístroj nedlouho poté raději zlevnila o 100 dolarů, aby se alespoň něco prodalo. Ještě hůře podle všeho dopadl sedmipalcový Galaxy Tab.

Dokládá to prohlášení generálního ředitele Lenovo, Andrew Darrowa, který v rozhovoru pro britský Guardia poznamenal, že Samsung nemluví pravdu, protože v loňském roce prodal pouze 20 tisíc kusů tohoto tabletu. Jím udávaný milion prodaných jednotek je prý ve skutečnosti objem dodaný prodejcům, takže si asi dokážete plus mínus autobus spočítat, kolik že se jich to válí po skladech.

Jen pro srovnání, Apple prodal za druhé čtvrtletí 9,25 milionů iPadů 2. Za 3. čtvrtletí prý Foxconn vyrobí 20 milionů kusů…

Samsung prodal pouze 20 tisíc kusů Galaxy Tabu, tvrdí šéf Lenovo
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama