opera-se-zapoji-do-tv-prumyslu-slibuje-multiplatformni-aplikace-pro-chytre-televizory
Internet Novinka Opera se zapojí do TV průmyslu, slibuje multiplatformní aplikace pro chytré televizory

Opera se zapojí do TV průmyslu, slibuje multiplatformní aplikace pro chytré televizory

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

8. 9. 2011 11:00 1

Opera software hodlá ovládnout trh s aplikacemi pro chytré TV, pomoci jí k tomu mají webové technologie včetně HTML5. Vývojářům nabízí emulátor a nás tak pravděpodobně čeká nová éra chytrých zařízení.

Reklama

Na mezinárodním veletrhu IFA byly chytré televizory jedním z hlavních témat. Představen byl nespočet různých modelů s podporou aplikací a rozšíření, ale co nás mile překvapilo, je zpráva společnosti Opera Software, stojící za oblíbeným webovým prohlížečem. Ta již před delší dobou ozámila svůj vstup na trh s aplikacemi pro chytré TV, ale poté vše utichlo. Nyní je s projektem zpět a odhaluje své plány.

Opera se zapojí do TV průmyslu, slibuje multiplatformní aplikace pro chytré televizory
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Cílem společnosti je konkurovat Samsungu a dalším výrobcům v oblasti chytrých TV. Ne však výrobou, ale nabídkou aplikací pro všechny myslitelné platformy výrobců zahrnující TV, přehrávače, příjmače a další podobná zařízení s přístupem na internet. Opera totiž hodlá stavět na HTML5 a dalších webových standardech. Takto vytvořené aplikace budou moci pracovat na jekékoli platformě a tím se usnadní jejich větší rozšíření.

Aby byl vývoj pro vývojáře snažší, vydala společnost i emulátor simulující výsledné prostředí. Těšit se tak můžeme na zajímavé projekty, které si, pokud vlastníme nějaké chytřejší zařízení, budeme moci vzkoušet již brzy.

Zdroj: Opera

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama