yahoo-odvolalo-reditelku-carol-bartz-padaka-dostala-po-telefonu
Internet Novinka Yahoo! odvolalo ředitelku Carol Bartz, padáka dostala po telefonu

Yahoo! odvolalo ředitelku Carol Bartz, padáka dostala po telefonu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 9. 2011 16:15 7

Carol Bartz po dvou a půl letech končí. Do čela firmy se dočasně postaví dosavadní finanční ředitel společnosti Tim Morse.

Reklama

Po rezignacích Erica Schmidta a Steva Jobse došlo dnes ke změně na předních místech i u společnosti Yahoo. Zatímco změna na postu CEO v Googlu byl logický krok ve vývoji společnosti a Jobse dlouhodobě provázejí zdravotní komplikace, Carol Bartz byla odejita. Pikantní na tom je, že o svém odvolání se dozvěděla po telefonu.

„Je mi velmi líto, že vám musím oznámit, že mě právě předseda správní rady po telefonu vyhodil,“ napsala v e-mailu zaměstnancům. Akcie reagovaly na zprávu posílením o šest procentních bodů.

Bartzová firmu vedla dva a půl roku a stejně jako jejímu předchůdci, Jerrymu Yangovi, se jí nepodařilo výrazněji konkurovat dalším velkým hráčům na trhu, tedy Googlu či Facebooku.

Nepřehlédněte: Google nabírá lidi. Konkurenční Yahoo! naopak propouští

Mezi zaměstnanci nebyla příliš populární, neboť po svém nástupu do čela firmy výrazně seškrtala výdaje a propustila hodně lidí. Na její místo nastoupil dočasně finanční ředitel společnosti Timothy Morse. Jisté je, že najít nového vůdce s vizí nebude nic jednoduchého.

Yahoo! odvolalo ředitelku Carol Bartz, padáka dostala po telefonu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bit-tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama