grafiky-od-msi-se-nebudou-zanaset-prachem-diky-nove-technologii
Novinka Grafiky od MSI se nebudou zanášet prachem, díky nové technologii

Grafiky od MSI se nebudou zanášet prachem, díky nové technologii

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 9. 2011 10:35 14

Prach v počítači výrazně snižuje účinnost chlazení. MSI proto přichází s technologií, která zamezí tomu, aby se zanášel chladič grafické karty.

Reklama

Po otevření skříně často nechápu, kolik prachu může takový počítač během svého provozu nasbírat. Několikrát do roka proto do ruky vezmu kompresor a vše komplet vyčistím.

V případě nouze lze zakoupit stlačený vzduch ve spreji. Osobně jsem ho zkoušel, ale nebylo to ono. Vysávání vysavačem je zase nepraktické a neúčinné. Nebezpečí představuje také statická elektřina.

S prachem se nyní rozhodli bojovat i někteří výrobci komponent, např. MSI, které se včera pochlubilo technologií Dust Removal. O co jde? Po startu systému se ventilátor vaší grafické karty roztočí na plné otáčky, ale opačným směrem. Není to sice nejelegantnější řešení, protože prach i nadále zůstává ve skříni, ale alespoň se nezanáší chladič grafické karty.

První grafickou kartou s Dust Removal byla GeForce N580GTX Lightning XE. Postupně bude modelů s podporou nové technologie přibývat, potvrdil známý výrobce.

Grafiky od MSI se nebudou zanášet prachem, díky nové technologii
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama