ipadu-bude-na-podzim-konkurovat-superlevny-tablet-od-amazonu
Apple Novinka iPadu bude na podzim konkurovat superlevný tablet od Amazonu

iPadu bude na podzim konkurovat superlevný tablet od Amazonu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 9. 2011 12:15 11

Chtěli byste si pořídit tablet, ale odrazuje vás příliš vysoká cena? Co říkáte na to, že Amazon připravuje model s cenou v rozpětí 4300 až 5000 korun?

Reklama

Kromě odchodu Steva Jobse z pozice generálního ředitele bude mít Apple na podzim ještě další problém. Na expandující trh tabletů se chystá vstoupit zcela nový hráč. Amazon, vlastník největšího internetového obchodu s knihami, hodlá v listopadu uvést tablet s cenou kolem 250 dolarů (přibližně 4300 korun). Nejlevnější verze iPadu se prodává za 499 dolarů.

Zařízení nabídne displej s úhlopříčkou 7“ a zařadí se po bok menších tabletů jakými jsou Playbook nebo Galaxy Tab. Půjde pravděpodobně o tablet, který je již delší dobu znám pod krycím označením Coyote. Později, na počátku 2012, by ho měl doplnit větší model označovaný jako Hollywood.

Podle technologického IT serveru Techcrunch, jehož redaktoři měli údajně k dispozici testovací prototyp levného tabletu, může Amazon tímto zařízením trefit „sweet spot“. Výrobce si operační systém Android přizpůsobil k obrazu svému, zřejmě aby se dostatečně odlišil.

Základní obrazovka se nápadně podobá Cover Flow (efekt procházení obrázky hudebních alb hojně využívaný společností Apple) a zobrazuje veškerý obsah na zařízení, tj. zakoupené knihy, aplikace, filmy, apod. Amazon uživatelům umožní také bezplatný přístup ke službě Prime, která jinak stojí 79 dolarů měsíčně.

O použitém hardwaru se toho příliš neví, dá se ale předpokládat, že přístroj disponuje pouze jednojádrovým procesorem. Patrně z důvodu zachování co nejnižší ceny. V prototypu údajně pobývala interní paměť v kapacitě 6 GB. Zdá ji bude možné dále rozšířit pomocí paměťových karet není známo.

Analytici předpokládají, že Amazon může v posledním čtvrtletí roku 2011 prodat okolo 5 milionů kusů své novinky. Pro většinu uživatelů jsou multimediální tablety stále hodně drahé. Pokud ale firmy přehodnotí svou cenovou politiku a budou svá zařízení prodávat za přibližně 200 až 300 dolarů, může se to lehce změnit. Důkazem budiž výprodej Touchpadu od Hewlett-Packard, po němž se během několika dní doslova zaprášilo.

iPadu bude na podzim konkurovat superlevný tablet od Amazonu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama