creative-vytvoril-ctyrjadrovou-zvukovou-kartu-sound-blaster-soundcore-3d
Novinka Creative vytvořil „čtyřjádrovou“ zvukovou kartu Sound Blaster SoundCore 3D

Creative vytvořil „čtyřjádrovou“ zvukovou kartu Sound Blaster SoundCore 3D

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 9. 2011 06:00 10

Novinka má DSP procesor skládající se ze čtyř jader, z nichž dvě jsou hlavní a dvě obstarávají technologie Creative CrystalVoice a TruStudio Pro.

Reklama

Creative po delší době na trh přináší opět nové zvukové karty a nedá se říct, že by byly nezajímavé. Právě naopak. Novinky, které jsou určené do rozhraní PCI Express ×1, se jmenují Sound Blaster SoundCore 3D a Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional, případně Fatal1ty Champion. Všechny zvukové karty mají 8kanálový analogový výstup a dva digitální konektory TOSLINK.

Creative vytvořil „čtyřjádrovou“ zvukovou kartu Sound Blaster SoundCore 3D
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinky se chlubí především „čtyřjádrovým“ procesorem. To ale není přesné, protože většina zvukových procesorů (DSP, Digitální Signálový Procesor, pozn. red.) má více DSP jader, maximálně zatím čtyři. A právě tyto karty mají čtyři DSP jádra, která se starají vždy o jiné technologie. Po dvou hlavních DSP jednotkách je zde jádro obstarávající Creative CrystalVoice. Tato technologie má zlepšit zvukový chat ve hrách. Obsahuje Acoustic Echo Cancellation, která zabraňuje tomu, aby ostatní slyšel ozvěny ze hry. Dále je zde také funkce na snížení šumu, stabilizace hlasitosti a FX, které dokáže v reálném čase měnit váš hlas.

Další DPS pak obstarává THX TruStudio Pro. V této technologii se nachází například funkce THX TruStudio Pro Crystalizer, ktreý zlepšuje zvuk při komprimovaném zvuku. TruStudio Pro Surround pak dokáže vytvořit 360° virtuální prostorový zvuk. Je zde taktéž přítomna funkce Smart Volume, která udržuje hlasitost ve hrách v určité úrovni. Posledními funkcemi jsou Dialog Plus, který slibuje čistší mluvené dialogy a Pro Bass, který doplňuje basy zaniklé při kompresi.  Běžná verze se bude prodávat bez krytu, který zamezuje elektromagnetickému rušení. Tento štít, který také bude mít průhledné okno a bude červeně podsvícený, se objeví u verze Fatal1ty Professional. Recon3D Fatal1ty Champion pak bude verze do 5,25”/3,5” přední pozice, která bude disponovat i ovládacími prvky pro hlasitost a DSP.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama